(Last Updated On: 17. maj 2022)


Skuespiller Nicolaj Cornelius glæder sig til igen at skulle spille forestillingen ‘Kai Normann og Krigen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Gjorslev Slot: Den 37-årige sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius er, som han selv beskriver det, en gammel sjæl i en ung krop.

– Jeg er vokset op ved Lerchenborg Slot og har altid været glad for historie og gamle dage, fortæller han, da Stevnsbladet forud for repremieren på den musikalske forestilling ’Kai Normann og Krigen’, besøger ham i Rosensalen på førstesalen i Gjorslev Slot.

– Tænk sig, lige her har den rigtige Kai Normann spillet på klaver, fortæller Nicolaj begejstret og stiller sig på stedet i Rosensalen, hvor den kendte komponist i 1942 spillede på klaver til en barnedåb på slottet.

Fra Skjern til Varnæs – til Gjorslev

I tillæg til ’Kai Normann og Krigen’ er Nicolaj også aktuel med den musikalsk fortælling ’Fra Skjern til Varnæs’, som han de seneste år har turneret rundt med over hele Danmark. 90 shows er det blevet til – indtil videre. For udover begejstringen for Kai Normann Andersen, er Nicolaj også stor fan af TV-serien Matador – og han er intet mindre en ’Danmarksmester i Matador’.

– Jeg opførte bl.a. forestillingen på fire forskellige slotte og havde dengang Gjorslev i tankerne, men jeg turde ikke. Men så fik jeg fat i Carsten (L. Jakobsen, godsforvalter på Gjorslev Gods, red.) og han sagde ja med det samme, fortæller Nicolaj, som dengang spillede Matador-stykket på Traktørstedet Bøgeskoven og i den anledning fik en rundvisning på slottet. Og der var dér, han fik idéen til forestillingen om Kai Normann Andersen, som han altid har været stor fan af.

– Edward Tesdorpf og Kai Normann var begge modstandere af krigen, på hver deres måde. At få lov at spille stykket i de her rammer er fantastisk, for det var her, det foregik, forklarer Nicolaj, som er vokset op med danske film og dansk musik.

– Kai Normann Andersen har en helt særlige tone, som er grunden til, at man fortsat synger ham, forklarer Nicolaj, der i forestillingen fremfører tre af Kai Normanns komponerede sange med PH’s tekster: ’I dit korte liv’, ’Jeg gi’r mit humør en gang lak’ og ’Man binder os på mund og hånd’.

Lige her har Kai Normann Andersen siddet og spillet på klaver. (Foto: Rikke Michael Hansen)

’Kai Normann og Krigen’ spillede sidste år ni udsolgte forestillinger i Rosensalen på Gjorslev Slot. Den anmelderroste forestilling har repremiere den 20. maj og spiller frem til den 11. juni. Tre af forestillinger er allerede udsolgte.

Musical i Slotsgården i 2023

Nicolaj uddannede sig i årene 2014-2019 til sanger og skuespiller på Anne Rosing Instituttet i Hellerup.

Forinden har han været revydirektør på Stjernenykkerrevyen, hvor han selv skrev tekster, komponerede og optrådte.
Nicolaj har også medvirket i flere musicals og har skabt sit eget teaterselskab.

Og nye, spændende projekter er allerede i støbeskeen. Blandt andet ’Stevns Sommerspil’, som til næste sommer skal opføre ’Mød mig på Cassiopeia’ i slotsgården på Gjorslev Slot. Men det er en helt anden historie, som man kan læse mere om ved en senere lejlighed.

Skriv en kommentar