(Last Updated On: 30. juni 2020)

Ny præsident er Jeanette Press. (Privatfoto)

Hårlev: Mandag den 22. juni overdrog Hans Jørgen Rasmussen præsidentposten til Jeanette Press, der gennem det kommende Rotary-år skal stå i spisen for klubben.

Der var festlig stemning i Hårlev-hallen, da Jeanette Press fik lagt den traditionelle Rotary-kæde om halsen ved årets præsidentskifte.

– Vi har haft et begivenhedsrigt år med en veltilrettelagt naturdyst sammen med Faxe- og Store Heddinge Rotary Klubber på Blåbæk Mølle; en dejlig 50-års jubilæumsfest på Vallø Slotskro, og ikke mindst har vi haft vores to udvekslingsstuderende Sofia Carrasco fra Chile, og Freja Pedersen fra Hastrup, som fortsat er i Brasilien. Vi har selvfølgelig også haft udfordringer med at mødes grundet coronakrisen, men jeg synes, det er lykkedes os at komme helskinnet igennem. Det er jeg glad for, og det er derfor med ro i sindet, jeg giver stafetten videre til Jeanette og ønsker hende en rigtig god præsidentperiode, fortæller afgående præsident, Hans Jørgen Rasmussen.

Det er første gang i Hårlev-Karise Rotary Klubs 50-årige historie, at en kvinde varetager præsidentposten, men det er ikke noget, Jeanette Press tænker så meget over.

– Vi er en lille klub, og jeg er pt. den eneste kvinde. Det har ingen praktisk betydning i hverdagen, men vi ser da gerne, at der kommer flere kvindelige medlemmer. Måske kommer det til at ske i min præsidentperiode – det ville være fedt. Jeg vil gøre mit for at føre klubbens gode traditioner videre, og det betyder også, at vi skal se, om ikke vi kan hverve nye medlemmer. Foreløbig har vi planlagt en række spændende møder det kommende år – både i eget regi og sammen med de øvrige klubber i distriktet; Køge-klubberne, Store Heddinge, Haslev og Faxe. Vi skal blandt andet have besøg af Freja Pedersen, og høre om alt det, hun har oplevet, mens hun har været på udveksling i Brasilien. Vi skal på flere spændende virksomhedsbesøg i lokalområdet. Og sammen med klubberne fra distriktet skal vi høre et oplæg fra en af de 12 unge mennesker, der har været på True North-ophold – sponsoreret af Rotaryklubberne. Det glæder jeg mig til, siger Jeanette Press.

Tak til Hans Jørgen Rasmussen, der har stået i spidsen for Hårlev-Karise Rotary Klub siden juni 2019 og velkommen til Jeanette Press.

Skriv en kommentar