(Last Updated On: 25. marts 2019)

Her ses de to bedst bevarede tænder. (Foto: Jesper Milan)

Fossil: Heldigt at den lokale amatørgeolog Peter Bennicke fra Tommestrup ikke havde mulighed for en svømmetur ved Stevns Klint for 66 millioner år siden, for så var han uden tvivl endt i gabet på en mosasaurus, der var datidens absolutte top-rovdyr.

Det hidtil største fund

Peter Bennicke har til gengæld gjort endnu et unikt fund, da han stødte på en kridtblok, hvor der stak i hvert fald to tænder og nogle knoglestykker ud af en mosasaurus, som var et havlevede krybdyr i familie med slanger og firben, og som kunne blive op til 15 meter lange.

– I de 10 år jeg har været museumsinspektør her, er det her det største fund af en mosasaur jeg har set fra Danmark, udtaler Jesper Milán med et smil, der konkurrerer med mosasaurusernes gebis.

Fundet er så sjældent og imponerende at det er blevet rapporteret til danekræ-udvalget i Danmark, og vil blive vurderet på næste møde som afholdes inden sommer.

– Hidtil har vi været glade for at der blev fundet et par enkelte løse tænder om året. Så sådan et fund, hvor der pludselig ligger mange knogler og tænder sammen, er helt vildt. Jeg glæder mig meget til at inkorporere det i vores udstilling om livet i kridttidens hav, lyder det fra museumsinspektøren, som også lover, at fundet vil kunne ses på Geomuseum Faxe fra 1. april sammen med en række af de andre spændende fund der er gjort i løbet af vinteren.
sky

Skriv en kommentar