(Last Updated On: 12. oktober 2021)

Efterårsferien på Stevns Bibliotekerne byder på både rumraketter, foredrag om rummet i børnehøjde og slutter af med et flyvende cirkus.

Det flyvende cirkus med Jørgen og Søren tryller på Hårlev Bibliotek. (Pressefoto)

Stevns: I næste uge holder skolerne efterårsferie, og hele ugen byder bibliotekerne i Strøby Egede, Hårlev og Store Heddinge på rumtema.

I den betjente åbningstid kan alle hjælpe med at udsmykke de store rumraketter, som findes på alle tre biblioteker – man skal bare møde op.

På de tre biblioteker finder man også udstillinger med masser af bøger om solsystemet og himmelrummet, som man er velkommen til at låne med hjem. De betjente åbningstider kan ses på stevnsbib.dk/biblioteker.

Tirsdag den 19. november, klokken 15 kan både børn (fra 8 år) og voksne opleve den danske astronom og astrofysiker Anja C. Andersen, som med stor indsigt og humor kommer og giver et overblik over Universet. Hun fortæller om alt fra Solsystemet, ud til de fjerneste galakser, over universets udvikling fra Big Bang og frem til i dag. Hun fortæller også om en række fænomener, lige fra meteoritter til mørk energi og tyngdebølger.

Arrangementet er på Store Heddinge Bibliotek. Det er gratis at deltage, men der skal hentes billet på stevnsbib.dk.

Lørdag den 23. oktober, klokken 10.30-12.00 kommer der fint besøg af Det Flyvende Kuffertcirkus. I en skøn forestilling for hele familien kan man opleve de to artister Jørgen og Søren jonglere, balancere, trylle og lave masser af sjov og ballade.

Når forestillingen slutter er der cirkusskole, hvor man blandt andet kan prøve at gå på line, køre ethjuler, jonglere med bolde og en masse andet cirkussjov.

Arrangementet finder sted på Hårlev Bibliotek. Gratis billet kan hentes på stevnsbib.dk.

Skriv en kommentar