(Last Updated On: 17. august 2021)

Andreas Hofer (tv) og Jörg Schmiel får ladet deres elcykel-campere op på Nytrov i Store Heddinge. Deres særegne transportmidler er ikke masseproduktion; dem har de selv lavet, og de har bragt dem fra Tyskland til Stevns. (Foto: Klaus Slavensky)

Ferie: Det var et held for to tyske turister, at de fandt en af Stevns’ få elstandere, så de kunne få lidt energi til at komme videre på.

Ikke i en ID-Volkswagen model, men på to hjemmelavede specialcykler.

Tur på flere måneder

Andreas Hofer og Jörg Schmiel tog fra Tyskland i maj, og har kørt rundt i Danmark og nåede til Stevns i sidste uge.

Her så de på Nytorv i Store Heddinge bagerbutikken med det hjemstavnsklingende navn, Heinrich, og besluttede at købe en wienerbrødsstang, mens de opladede deres cykel-campere.

– Vi lavede dem selv sidste år, og vi kan både bo og sove i dem, fortalte Andreas Hofer.

– Hvis ikke vi finder en shelter, indskyder Jörg Schmiel, som fortæller, at de vil prøve at finde Grønningen i Holtug, som skulle have fine shelterpladser.

De hjemmegjorte cykel-campere kan ikke skyde en voldsom fart, men de tyske turister har også god tid.

– Jeg har været ved Stevns Klint før, og det er et spændende og interessant sted, så vi bliver her nok nogle dage, før vi kører til København, siger Jörg Schmiel.

– Ja, ja, det haster ikke med at kommer hjem, tilføjer Andreas Hofer og tager en stor bid af wienerbrødet. Det ser ud til, at den smager.
sky

Skriv en kommentar