(Last Updated On: 29. maj 2020)

Lille Heddinge: Allerede i midten af marts begyndte Stevns Kommune at fremskynde opgaver for at holde hjulene i gang på de lokale virksomheder under coronakrisen. De ekstra bevillinger, som er blevet givet til at udføre forskelligt vedligeholdelsesarbejde, kommer nu Rytterskolen i Lille Heddinge til gode.

Til daglig er det Stevns Bibliotekerne, der råder over rytterskolen fra 1722. Uden for coronatider bliver den gamle skolestue blandt andet brugt til forskellige arrangementer, debataftener, foredrag og læsekredse.

Corona og forsamlingsforbud har nu efterladt den gamle skolestue endnu mere stille end selv en velopdragen skoleklasse ville kunne mønstre. Derfor har lokale håndværkere nu fri adgang og fred og ro til at få den gamle skole til at stå ekstra skarpt. De skal blandt andet sørge for, at bygningens facade bliver repareret for revner og sprækker. Derefter skal facaden kalkes i den sædvanlige skagensgul, taget bliver understrøget indvendigt, trappen bliver repareret og sokkelen får også en gang maling. Sidst men ikke mindst får vinduerne også nyt kit og bliver malet på ny.

Arbejdet med at renovere Rytterskolen går i gang i starten af juni.

(Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar