(Last Updated On: 26. juli 2021)

Den er gal igen på social- og sundhedsområdet, og det synes som om, at det går fra slemt til værre.
Der er blevet talt om en løbsk økonomi, værdighed og respekt, og nu mangler der hænder, hvilket er tifold værre. Først og fremmest tak til embedsværket for at vise mandsmod og tage en for holdet her midt i højsommeren. Det var en kedelig udmelding at gå i æteren med, men udmeldingen var i det mindste ærlig.
Men hvordan i al verden er det kommet hertil, har man ikke set det komme? Det er endnu et i rækken af eksempler på en kedelig udvikling på social- og sundhedsområdet, der kalder på et politisk ansvar. Der kan ikke længere være tale om en nedadgående spiral med kritik og negativ medieomtale, som fodrer sig selv. Kritikken har været udtalt i årevis, og man efterlades med det indtryk, at der ingenlunde er styr på det, og ja, hvis man formaster sig til kritik, så er svaret tavshed eller hidsighed.
Jeg har mistet tiltroen til, at social- og sundhedsområdet kommer på ret køl i indeværende valgperiode. Heldigvis er der kommunalvalg til november, og så må vælgerne gøre regnebrættet op. Men uanset udfaldet af efterårets valg, så er det en ufravigelig opgave for den kommende kommunalbestyrelse at få styr på det her område. Prognosen for den demografiske udvikling er kendt, og jeg vil trække den så vidt, at Stevns Kommunes overlevelse som selvstændig kommune på sigt afhænger af, at social- og sundhedsområdet ikke løber yderligere løbsk.
Desværre tegner der sig et dunkelt mønster, som stort set er fraværende i debatten, der viser konturerne af en kommune, som muligvis er for lille til at løfte de velfærdstunge opgaver. Det er skidt, for alternativet er at blive et vedhæng til Køge Kommune eller en udkant i Faxe Kommune. Begge er lidet flatterende.
Fremtiden afgøres til november.

Rasmus Englund
Stivangen 2, Store Heddinge
Kandidat for Venstre

Skriv en kommentar