(Last Updated On: 14. september 2021)

FC Prostata og Venner mødes hver onsdag til fællestræning og social samvær på Køge Stadion. (Privatfoto)

Køge/Stevns: Når man bliver ramt af svær sygdom, hvad enten det er kræft, hjertesygdomme, diabetes eller andet, er det en rigtig god ide at komme ud og røre sig og få god motion. Man har brug for at få styrket sin muskelmasse og knogler, der ofte bliver svækkede af den medicin, man bliver nødt til at indtage.

I Køge og Stevns Kommuner er der mulighed for at få gang i kroppen, når FC Prostata og Venner mødes til motion på Køge Stadion. Det er ikke kun for prostataramte, men også for andre sygdomsramte, der har brug for motion og socialt samvær.

– Hver onsdag kl. 10.00 mødes vi på Køge Stadions Minikunstbane ved Netto, med indgang fra Stensbjergvej. Det er Køge Boldklub og DBU, der sørger for trænere og baner. Køge Kommune sponsorerer bolde og overtrækstrøjer, så vi kan have udstyret i orden, fortæller Svend Erik Bodi fra FC Prostata og Venner.

– Vi starter med nogle forskellige øvelser, så vi kan få gang i hele kroppen. Derefter leger vi lidt med boldene, så vi får en lidt anderledes form for motion og så endelig til sidst, spiller vi lidt fodbold i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med, også selvom man aldrig har spillet fodbold før, forklarer Svend Erik Bodi.

Ganske almindeligt motionstøj og kondisko kan fint bruges, og så er det en god ide at have en drikkedunk med, da man kan godt blive lidt tørstig undervejs.

– Når vi løber tør for energi, hygger vi os lidt sammen, og der er mulighed for at støtte hinanden med de små dagligdags problemer man måtte have. For at få lidt ekstra krydderi på tilværelsen har vi lige spillet en hygge kamp mod FC Prostata fra Roskilde. Køge vandt stort i begge kampe, men vi havde det sjovt, og der blev grinet og hånet meget. Efter kampene gik vi over i cafeteriet og fik tre stykker smørrebrød og en øl eller vand, og så gik snakken vældigt, lyder det fra Svend Erik Bodi.

Så kom nu op af sofaen og mød op på onsdag kl. 10, få lidt motion og forhåbentlig et godt grin.

Ved spørgsmål er man velkommen til at kontakte Svend Erik Bodi på 24641139 eller mail: sbodi@outlook.dk.

Skriv en kommentar