(Last Updated On: 7. juli 2020)

Bugner af økologisk guf fra Madlandet

Der er nok at vælge mellem når Madlandet holder Havnemarked hver onsdag i juli og august. (Foto: Klaus Slavensky)

Rødvig Havn: Majlandet er en forening, som er sammensat af fire fødevareproducenter og gårdbutikker fra Faxe og Stevns.

De havde sat hinanden stævne ved havnen i Rødvig sidste onsdag, og de agter at komme hver onsdag fra kl. 11-16 i hele juli og august.

Surdej og rodfrugter

Claus Kjær Frydendal alias Tureby Kokken var i fuld gang med at skrælle kartofler, da Deres udsendte duftede sig frem til de herlige boder ved havnefronten.

– Jeg er med for første gang, og bruger råvarer fra de andre boder, fortalte han om samarbejdet, men surdejen i de flotte brød er hans egen.

Ved siden af stod Hanne Hansen, som driver Tvedemose sammen med sine to brødre, og som kunne diske op med knasende gode, tørrede rodfrugter og kæmpeæg fra fritgående høns.

– Det er økologisk kredsløb. Hønselort bruges som gødning til svampe, hvis kompost bruges til æbletræerne, som hønsene hygger sig under, fortalte hun.

Mel og vin

Under de hvide telte stod bestyrelsesformanden for Madlandet, Nikolaj Kaare Thomsen, som også er tovholder for landbrugslauget Brinkholm i Karise.

– Det er håndholdte økologiske produkter som f.eks. mel fra egen gårdmølleri og sæsonens grøntsager, forklarede han, og nævnte at Madlandet blev grundlagt som forening i april i år.

– 10.000 vinplanter, sagde en smilende Miriam My Sandra Arcerito, som svar på hvad hun som økologisk vinbonde laver vin af.

– Jeg overtog Nordlund i 2015 og omlagde til økologisk drift, siger hun og viser både rød, hvid- og rosevine, som normalt sælges direkte til restauranter, men som corona-krisen nu giver os alle en chance for at købe.

Marked efter marked

Naboen er biolog Katharina Ottosen fra den økologiske gårdbutik Søndergård, som havde stabler af egen honning.

– Vi har også grønt og så er vi besøgsgård, fordi vi bl.a. har sortbrogede landracegrise, lyder det, mens hun peger på pølser, bacon, hakket kød og meget andet godt.

Endelig er der den kendte Engvang Frugt, som ejes af Dan Christensen og Annelise Nielsen, og som har lutter specialiteter af både frugt, bær og kød samt gårdcafé.

– Det er et godt projekt, derfor gik vi med, siger Annelise Nielsen, som også får travlt når Rødvig Havnemarked er overstået, da det årlige, populære høstmarked løber af stablen på Engvang.

– Denne gang bliver det både lørdag og søndag, afslører hun.
sky

Skriv en kommentar