(Last Updated On: 7. juli 2014)

Alle pladser var fyldt i Stevnsbussen på jomfruturen
Snorklip
Formand for Plan- og Teknikudvalget, Flemming Petersen, var forsynet med »guldsaks«, da han klippede den røde silkesnor og dermed indviede den nye Stevnsbus.

STORE HEDDINGE: ”Det er dejligt at se, at så mange er kommet for at indvie vores nye turisttiltag her for sommeren. Vi kendte jo ikke resultatet på verdensarv-ansøgningen, da Stevnsbus-ideen blev sat i gang. At det skulle falde sammen med Stevns Klints udnævnelse til verdensarv gør bare, at det hele får endnu mere mening. Vi er glade for, at bussen i dag som det første kan køre herfra og til folkefesten i Højerup resten af eftermiddagen”, sagde formand for Plan- og Teknikudvalget, Flemming Petersen, inden han klippede den røde snor og borgerne fik adgang til den 25 personer store, gule Stevnsbus.
Bus4

Kodeord: Fleksibilitet
Kommunen har tillagt Stevnsbussen kodeordet fleksibel. Bussen kører 12 timer dagligt og har seks standsninger pr. sted efter køreplanen. Der er mulighed for at vinke bussen ind for påstigning og tager man sin cykel med, giver det – udover glæden ved at opleve den stevnske natur på tæt hold, også en fleksibilitet i forhold til Stevnsbussens køreplan.

Bus3
Riv en dag ud af kalenderen
”Min opfordring skal være, at udover at bussen er tiltænkt vores turister udefra, som her, får lejlighed for at komme rundt til seværdighederne i Stevns Kommune, så håber jeg også Stevnsboerne vil rive en sommerdag ud af kalenderen og stige på bussen – oplev vores kommunes natur og kulturværdier i et andet tempo end det hverdagen ellers byder på”, understregede Flemming Petersen, inden han fik udleveret en »guld-saks« og klippede den røde snor, der var hængt op til i bussens døråbning.

Bussens indretning er fleksibel. Der er 10 fremadrettede sæder og fem klapsæder. Desuden er der plads til cykler, barnevogne og kørestole – og ståpladser.

cs
Bus2
Stevnsbussen på sin jomfru tur til fra Store Heddinge til Højeruplund. Bussen blev hurtigt fyldt og kørte derfor 10 minutter før estimeret afgang, som var kl. 14.30. (Foto: Charlotte Skøtt)

Bus5

Borgere og embedsmænd fra kommunen var mødt op til indvielsen, hvor alle blev budt på lidt til ganen.

 

 

Skriv en kommentar