(Last Updated On: 16. august 2022)
Fra tidligere kalkprøve-løb i Boesdal. (Foto: Martin Schaffer)

Sport: Stevns Motor Klub afholder Kalkprøver (hastighedsløb) i Boesdals kalkbrud lørdag den 20. august kl. 10-18.

Og samtidig fejres jubilæum, for det er 40 år siden, at Stevns Motorklub afviklede de første ’kalkprøver’ i Boesdals kalkbrud.

Sjovt at se og køre

Umiddelbart skulle man tro, at ’kalkprøver’ var en geologisk sportsgren, men bag navnet er der mere fart over feltet end blot at hakke i lidt kalk.

– Det kommer fra dengang man lavede manøvreprøver med bilen i kalkbruddet, ligesom man gjorde på stubmarker, som hed markprøver, forklarer Erik Molnit fra Stevns Motorklub.
Så man mødes og kører ”for sjov”, men sikkerheden er i orden og styrthjelm påkræves. Erik Molnit forventer 25-30 deltagende biler.

– Man kan deltage i almindelige biler, som er på nummerplader, og registreringsattest skal fremvises, hvis man har lyst til at prøve et ”rigtigt” motorløb på løst underlag, så mød op på selve dagen kl. 9, fortæller han, og oplyser, at man kan ringe til løbsleder Poul Erik Iversen på 51302766 og høre nærmere.

Klubhus flytter

Stevns Motorklub sætter altid sikkerheden højt, og i tilfælde af regnvejr aflyses, da banen vil blive rent kalkpladder, fortæller Erik Molnit.

Har man lyst til at hjælpe som official, kan man henvende dig til Poul Erik Iversen.

Løbet finder sted i samme område, som det nye Oplevelsescenter åbner i til efteråret.

– Men Stevns kommune har lovet os, at vi efter de mange år, stadig må afholde vores prøver i kalkbruddet fremover, fremhæver Erik Molnit.

Stevns Motorklub har haft deres klubhus i Boesdals Kalkbrud i over 10 år. Det består af 3 sammenbyggede pavilloner, som nu flyttes på grund af Oplevelsescentret, og Stevns kommune har fundet en grund ved siden af Hårlevhallen, hvor de frivillige fra Stevns Motorklub de kommende uger vil genopsætte klubhuset.
sky

Skriv en kommentar