(Last Updated On: 26. november 2021)

Store Heddinge: Torsdag formiddag den 25. november – i gråvejr og lidt støvregn – ankom årets juletræ på ladet af en lastbil til Nytorv i Store Heddinge. Den erfarne og mangeårige juletræskomité har i år fundet træet i en privat have på Stålvænget 2 i Hårlev, hvor fam. Holm Pedersen er de glade givere af en godt 10 meter høj Omorikagran, ifølge tømrermester Per Johansen fra P. J. Skovbyg også kaldet en søjlegran.

Se billederne fra formiddagens præcisionsarbejde med at få bakset den store søjlegran på plads. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Fældningen af træet foregik i god ro og orden, og der er nu væsentligt mere lys og luft i haven på Stålvænget.

Den elegante og slanke gran klarede turen og står nu og pynter på Nytorv, klar til at blive tændt lørdag den 27. november kl. 16, hvor julemanden kommer til Store Heddinge og sørger for julehyggen.

Det er som altid Store Heddinge håndværkerforening – i år ved Per Johansen, Jimmy Schrøder og Lars Lambæk samt handelsstandsforeningen – Tim Warner, der tager sig af opgaven med at finde, fælde og transportere årets juletræ til Nytorv i Store Heddinge – med god hjælp fra DK-Miljø og en af deres chauffører og lastbiler samt anlægsgartner Frederik Pitzner.

Skulle nogle undre sig over de mange halmballer og linen, så skyldes det, at der var brug for ekstra støtte til at få dette års juletræ til at stå godt og sikkert fast.

 

Skriv en kommentar