(Last Updated On: 21. juni 2022)

Revyholdet er klar til 20 forestillinger i Harmoniens Revyperler. Fra venstre er det Marie Mondrup, Flemming Jensen, Max Hansen, Morten Wedendahl og Susanne Breuning. (Foto: Thomas Olsen)

Af Henrik Fisker

Rødvig: I sidste uge ankom revyholdet, tirsdag i denne uge var der forpremiere og onsdag aften er premiereforestillingen på Harmoniens Revyperler.

Traditionen tro blev revyholdet præsenteret for den lokale presse omend med nogle dages forsinkelse, da der i sidste øjeblik indløb en uventet sygemelding fra forestillingens kapelmester. Mathias Grove har pådraget sig en højst uvelkommen betændelse i sine fingerled, som gør ham ude af stand til at traktere tangenterne på klaveret i forestillingen, og det var ellers præcis det, som instruktør Max Hansen havde udset ham til igen i år.

Men på noget nær rekordtid lykkedes det at skaffe en fuldgod erstatning.

– Det er et valg fra øverste hylde, forklarer Max Hansen, da han præsenterer Morten Wedendahl. Med tilføjelsen:

– En af landets allermest anerkendte kapelmestre – det er et svineheld for os, at han sagde ja.

Og ja, det sagde Morten Wedendahl, der netop forrige tirsdag var på vej til Odense, hvor han har været pianist i Odense Sommerrevy, som netop har haft sidste forestilling.

– Min kone gav mig lov, da hun hørte, at jeg kun skulle være væk torsdag, fredag og lørdag hen over sommeren, siger den således vikarierende kapelmester.

Erfarne revyfolk

Revyens kunstneriske leder er nok engang den erfarne Max Hansen, der i år har hyret tre nye revyskuespillere til forestillingen. Nye i den forstand, at de ikke tidligere har spillet i Revyperler, men bestemt ikke nye på den danske revyscene. To af dem: Susanne Breuning og Flemming Jensen har været i rigtigt mange år, mens Maria Mondrup har en noget kortere karriere i revygenren bag sig.

(Foto: Thomas Olsen)

Tilsyneladende havde Max Hansen ikke tænkt sig at lukke meget op for posen, da han på det improviserede pressemøde i Harmoniens restaurant med kaffe og hjemmebagt revytærte blev bedt om at give et bud på, hvad dette års forestilling har at byde på.

Men på forunderlig vis lykkedes det alligevel på lidt under en halv time og få både ham og resten af holdet til at afsløre det meste af indholdet. Det kom lidt i brudstykker, men det skulle stå klart, at omkring halvdelen af numrene er gamle kendinge i ny iklædning, mens resten er nyskrevne tekster.

– Det bliver en skønsom blanding af sang, dans og gøgleri, bebudede Susanne Breuning.

Lagkagerevy og -komik

Max Hansen forvirrer muligvis nogle af de tilstedeværende, da han varsler “en lagkagerevy med numre, som folk vil nikke genkendende til”. Indtil Flemming Jensen præciserer, at det med lagkagen skal forstås som “lag på lag”, hvor man bygger ovenpå med vidt forskellige numre.

– For lagkagerevy er ikke det samme som lagkagekomik, siger han.

Maria Mondrup varsler “et erotisk-litterært indslag” uden at komme nærmere ind på, hvordan det skal fremføres.

Så kommer det frem, at både Marguerite Viby og Bodil Steen er kaldt til ære og værdighed igen, og at Flemming Jensen har opdateret en tekst af Johannes Møllehave med små dryp til Socialdemokratiet, så den passer til nutidens forhold.

– Naturligvis er der også et nummer om Morten Messerschmidt, og så vidt jeg har forstået, kommer han selv og ser forestillingen. Jeg håber ikke, at det skræmmer det øvrige publikum væk, siger Max Hansen.

Han tilføjer, at det kan jo være, at vi møder en enkelt minkavler, og så afslører Flemming Jensen, at Lynetteholm og slammet i Køge Bugt også bliver nævnt.

Det udløser straks vittige bemærkninger bordet rundt, hvor der både tales om et “slamfundssatirisk” indslag og om “Grand Slam”.

Endelig bliver situationen i Ukraine angiveligt også berørt. For det hele skal ikke være morsomt i en revy. Der må også gerne være tid til eftertænksomhed og refleksion.

Rift om billetterne

Der er solgt mere end halvdelen af de udbudte 2600 billetter. Flere aftener er allerede helt udsolgt.

Forpremieren er i aften tirsdag 21. juni, og premieren onsdag 22. juni. Sidste forestilling er lørdag 30. juli.

Skriv en kommentar