(Last Updated On: 3. august 2021)

Historiske Høstdage i Endeslev

 

I weekenden 7.-8. august kl. 10-16 afholdes stævnet «Historiske Høstdage« med bl.a. go’e gamle tyske Deutz og amerikanske Massey Ferguson. Det sker på Holtelandsvek 9 i Enderslev. (Privatfoto)

Landbrug: Det er lang tid siden, at salig visemager Adolph von der Recke skrev den populære høstsang ”Marken er mejet, og høet er høstet”.
Det gjorde han tilbage i 1868, og dengang så landbrugsmaskinerne noget anderledes ud end i dag, men næste weekend kan man se nogle af fortidens kæmper i funktion.

Veteran Traktorens Venner

Det sker såmænd på en mark i Endeslev ved Hårlev, og her vil der være flotte veteranmejetærskere, tærskeværk og veterantraktorer, som viser kunnen i høstarbejdet, herunder presning af halm.
For nu er det høsttid og traditionen tro inviterer Veteran Traktorens Venner igen i år alle til ”Historiske Høstdage” på Holtelandsvej 9 i Endeslev.
Her kan man opleve hvordan man høstede, tærskede og pløjede i gamle dage. Alt efter vejret vil der blive arbejdet med mejetærskere, tærskeværk, selvbinder, harve, plov og diverse andre veteranredskaber.
Man kommer helt tæt på de fuldt funktionsdygtige historiske maskiner, som klubbens medlemmer løbende vedligeholder, lover arrangørerne.

Årets højdepunkt

Så har man lyst til at opleve hvordan det foregik på oldefar eller farfars tid, før det går hjemad med det allersidste læs, som der synges i sangen, så kan man se frivillige entusiaster få de gamle veterantraktorer til at tøffe gennem marken.
– Alle medlemmer af Veteran Traktorens Venner glæder sig til at vise, hvordan man tidligere brugte alle de gamle maskiner. De historiske høstdage er et af årets højdepunkter for vores klub, og det glæder os, at så mange mennesker hvert år kigger forbi, siger Jens Peter Ridder, der er bestyrelsesmedlem i Veteran Traktorens Venner.
Der er gratis adgang og parkering. Der kan købes kaffe, kage, øl, vand og pølser med brød til særdeles favorable priser, oplyser Veteran Traktorens Venner.

sky

 

Historiske Høstdage er et levende museum, som tiltrækker mange interesserede. (Privatfoto)

Skriv en kommentar