(Last Updated On: 11. august 2020)

Skolestartskampagnen ’Børn på vej’ minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene.

I hele august måned bliver bilisterne mindet om at passe på de mindste trafikanter, når de passerer de stevnske skoler. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skolestart: Mandag var første skoledag for de stevnske børn, og det får Stevns Kommune, Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet til at minde bilisterne om at vise hensyn.

Tiltaget er en del af den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’, som løber fra den 10. til 30. august.

– Sommerferien er ovre og børnene er begyndt i skole igen. Men mange børn har endnu ikke den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi er ekstra opmærksomme og respekterer fartgrænserne på skolevejene, så de kommer sikkert frem og tilbage. For at minde hinanden om dette, har vi valgt at sætte plakater op fra kampagnen ’Børn på Vej’ på de stevnske veje omkring skolerne i august måned, fortæller Flemming Petersen (V), der er formand for udvalget Plan, Miljø og Teknik.

For mange kører for stærkt

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 procent af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

– Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu, hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene, siger projektleder i Rådet for Sikker Trafik, Rosa Nissen.

På sikkertrafik.dk/skolestart kan man finde en række gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og i offentlig transport.
rmh

Fakta

Om undersøgelsen:

Knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene, viser en undersøgelse blandt 1.226 bilister, som Epinion gennemførte for Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring i januar.

Er du i løbet af de seneste tre måneder kommet til at overtræde hastighedsgrænsen, når du har kørt bil på en skolevej?

  • Ja, en enkelt gang / ja, 2-5 gange / ja, mere end 5 gange: 18 procent.
  • Nej: 73 procent
  • Ved ikke: 9 procent

45 procent af de 5-12-årige børn transporterer sig selv til skole uden følge af en voksen, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Skriv en kommentar