(Last Updated On: 21. september 2021)

Som beboer i en ældrebolig i forlængelse af Strøbyhjemmet er det skræmmende ikke af få en afklaring eller forklaring af forholdene omkring salget af Strøbyhjemmet. F.eks. er oliefyret solgt fra, hvilket vil sige, at der i princippet ikke er nogen opvarmning til vinter. I stedet skal vi formodentligt købe varmen tilbage af køberen af Strøbyhjemmet.

Desuden synes jeg, at 4,5 million kroner ligger i underkanten af, hvad det var værd, når man satte det til salg for 12 mio. kr. Samtidig sagde kommunen, at bygningen var i meget dårlig stand. Den nye ejer er derimod godt tilfreds med bygningen og har sagt, at det er en god bygning. Desuden skal Stevns Kommune leje sig ind på hele stueetagen, som først skal renoveres. Hvad kommer det til at koste? Forhåbentlig ikke dyrere end hvad det ville koste at afdrage 2,5 mio. kr., som det blev anslået at renovere Strøbyhjemmet for. Derudover har man solgt Strøbyhjemmet uden at have fuld afklaring over, hvor skellet skal drages mellem Strøbyhjemmet og ældreboligerne ved siden af. Desuden har man solgt hovedparten af parkeringspladserne fra, hvor skal vi så parkere?

Beboerne blev lovet nye lokaler med et fælleskøkken svarende til de gamle. Det synes jeg personligt ikke er kommet til at holde stik. I de nye lokaler, er der kun et tekøkken. Desuden skal vi stille borde og stole frem, og bagefter stille det væk igen. Derudover skal vi spørge om lov til at drikke vin og øl i lokalet. Vi er fra 70 til 102 år gamle, det kommer nok til at knibe lidt med at stille borde og stole frem og væk igen i de nye lokaler. Desuden er madlavningen besværliggjort med et tekøkken, hvilket betyder at mad udefra er nødvendigt; dette vil afskære nogle medlemmer af pensionistforeningen grundet økonomi.

Jeg kan godt føle mig til besvær og som et brokkehoved, bare fordi jeg gennem hele mit liv altid haft en følelse af forståelse, medindflydelse og gensidig respekt for hinanden på Stevns, hvilket jeg stadig altid vil tro på og kæmpe for.

En bekymret Stevnsbo
Peder Olsen
Rolighedsvej 29
Strøby

Skriv en kommentar