(Last Updated On: 3. marts 2014)

Et samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd, lokale virksomheder og jobcenteret i Stevns Kommune skal sikre, at ledige kommer i arbejde, og at virksomhederne får adgang til den nødvendige arbejdskraft
2Simon-Andersen,-Hans-Henrik-Sylvestersen,-Bo-Gjødsbøl-Pedersen
Simon Andersen (tv.), Hans Henrik Sylvestersen og Bo Gjødsbøl Pedersen i aktion. (Foto: Privatfoto)

STEVNS: Jobcenteret i Stevns Kommune har indledt et samarbejde med Stevns Erhvervsråd og lokale virksomheder om at få ledige i arbejde og samtidig sikre, at virksomhederne har adgang til den arbejdskraft, de har brug for.
Samarbejdet startede, da Mikkel Nielsen fra den lokale virksomhed Byg & Anlægsservice i Klippinge stod i en situation, hvor han ikke kunne finde medarbejdere med præcis de kvalifikationer, som han skulle bruge. Han fandt imidlertid frem til 6-ugers kurset ”Beton & Armering”, der ville kvalificere de arbejdssøgende til netop det område, hvor han manglede arbejdskraft.
Det viste sig dog, at kurset ikke havde været afholdt de seneste to gange grundet for få tilmeldinger. Mikkel Nielsen henvendte sig derfor til Stevns Erhvervsråd for at høre, om de kunne hjælpe med at få kurset op at stå.
”En vigtig forudsætning for at kunne drive virksomhed er, at man har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Jeg synes derfor, at det er vigtigt, at erhvervslivet har et godt samarbejde med jobcenteret. At sikre en god kontakt og et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, er noget af det, vi har meget fokus på her i erhvervsrådet”, siger Thomas Christensen, der er erhvervschef i Stevns Erhvervsråd. Efter samtalen med Mikkel Nielsen henvendte han sig derfor til jobcenteret.

Målrettede kurser er vejen frem
Hans Kristensen, der er afdelingsleder i Center for Arbejdsmarked i Stevns, understreger, at han også mener, at et samarbejde er meget vigtigt – både for virksomhederne og de arbejdssøgende.
”Jeg tror meget på, at målrettede kurser er vejen frem, og når Stevns Erhvervsråd og en lokal virksomhed peger på et specifikt kursus, så mener jeg, at det er vores opgave at uddanne vores borgere i takt med virksomhedernes behov”, siger Hans Kristensen.
Stevns Erhvervsråd og jobcenteret gik derfor sammen om at forhøre sig blandt de lokale virksomheder, om der var andre, som manglede arbejdskraft inden for betonområdet. Det gjorde entreprenør Søren K. Hansen, og han var efterfølgende med til at samle et hold kursister til ”Beton og Armering”, der bliver holdt på EUC Sjælland i Næstved.

Glade for udsigten til arbejde
Kurset sluttede fredag den 21. februar, og kursisterne håber, at det kan føre til et job. De har allerede mødt flere virksomheder, der har besøgt dem under kursusforløbet.
”Jeg synes, at det har været et rigtig spændende kursus, og jeg tror, at det vil øge mine chancer for at finde et arbejde. Vi har jo allerede haft besøg af nogle virksomheder, så jeg håber, at de kunne være interesserede. Ellers er der mange andre virksomheder i Stevns, som jeg nu kan søge job hos”, siger Simon Andersen fra Lille Heddinge, der er en af dem, der netop har afsluttet kurset i Beton og Armering.

Skriv en kommentar