(Last Updated On: 9. november 2021)

Store Heddinge: De tre klassekammerater fra 7. årgang på Store Heddinge Skole: Daniel, Micas og Mikkel tog sidste år initiativ til en indsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelse og det store indsamlingsshow ’Knæk Cancer’, der hvert år vises på landsdækkende TV.

Mikkel, Micas og Daniel har det seneste års tid haft travl med at samle pant ind til fordel for kræft. (Privatfoto)

– Efter at have set indsamlingsshowet sidste år, fik drengene den idé, at de ville samle ind. Målet var, at deres navne kom på TV-skærmen, fortæller en af drengenes mor, Louise Jonsen, til Stevnsbladet.

De tre drenge ville indsamle pant til det gode formål, og for at komme ud til så mange som muligt lavede de små videoer, som blev lagt på YouTube samt Facebook-opslag på lokale Stevns-sider.

Hurtigt kom der respons, og drengene har det seneste års tid haft travlt med at gå rundt i Store Heddinge og omegn for at hente folks tomme flasker og dåser.

Der var endda så meget pant at hente, at de byggede en vogn med hjul for at lette indsamlingsarbejdet, og de mange flasker og dåser blev løbende pantet i SuperBrugsens flaskeautomat.

– Især under coronaen har det været en rigtig god aktivitet for drengene, som har haft noget at være sammen om, og så var det udendørs og gav frisk luft og motion, siger Louise Jonsen.

Drengenes tre mødre havde forrige lørdag aften, da Knæk Cancer-showet blev vist på TV, planlagt en hyggelig fællesaften med lækker mad, og under live-showet ringede de ind og fik ’overrakt’ de indsamlede penge til Kræftens Bekæmpelse.

Her løber rulleteksten med drengenes navne samt beløbet henover TV-skærmen hjemme i stuen. (Privatfoto)

For at få sit navn vist på skærmen, skal man have indsamlet 10.000 kroner, og det mål lykkedes for de tre initiativrige indsamlere fra Store Heddinge, endda med 1.000 kroner mere. Og lørdag aften, til slut i Knæk Cancer-udsendelsen, løb teksten ’11.000 kr. Micas, Daniel og Mikkel 13 årige’ over skærmen. Så flot!
rmh

Skriv en kommentar