(Last Updated On: 24. juni 2022)

Stevns: Torsdag aften blev der flere steder rundt omkring i kommunen tændt bål, holdt båltaler og sunget midsommervise.

Denne billedserie er fra bålet på Veststranden i Rødvig, hvor der fra det gule surfbræt blev budt velkommen af formanden for LimeLight BoardSport Club, Steen Bonke Sørensen, og holdt båltale af tidligere borgmester Anette Mortensen (V). (Fotos: Rikke Michael Hansen)

I Rødvig var det for andet år i træk LimeLight BoardSport Club, som sørgede for fejringen. Da ingen andre havde budt ind på opgaven, tog den lokale surfklub affære og sørgede for – på kun 11 timer – at få samlet brænde til bål og hyret en båltaler ind. Tidligere borgmester Anette Mortensen (V) tog turen til Veststranden i Rødvig og skulle umiddelbart efter videre til endnu et Sankt Hans bål i den anden ende af kommunen ved Grundejerforeningen Lemgårdens arrangement ved Kystvejen i Strøby.

Der var også større bål ved Restaurant Udsigten på Kystvejen i Strøby, i Solgårdsparken i Strøby Egede, i Byskoven i Hårlev ved HBE og i Hellested ved byens borgerforening.

Et andet bål blev tændt på stranden ved Bøgeskoven Havn, arrangeret af Strandforeningen Bøgeskov, hvor borgemester Henning Urban Dam (S) havde takket ja til at holde tale. Henved 300 mennesker mødte op og hørte borgmesterens underholdende båltale med bl.a. tilbageblik på kommunalpolitik og den nuværende situation i Stevns Kommune. Efter fællessang underholdt det nystiftede ‘Holtug kor’ under ledelse af Pjotr Gasior med en række danske sange.

Og her et par stemningsbilleder fra Sankt Hans bålet ved Bøgeskov Strand. (Fotos: Jørn Kolind)
Alle steder blev Sankt Hans bålet tændt i dejligt sommervejr og med hyggelig stemning.
rmh

Skriv en kommentar