(Last Updated On: 28. juni 2021)

Stevns: Der blev onsdag aften i sidste uge fejret Sankt Hans flere steder i kommunen.

Mange var mødt op på Veststranden i Rødvig, hvor borgmester Anette Mortensen holdt båltale fra det gule ’surfbræt-podie’ foran bålet. Se billederne fra aftenen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Blandt andet på Veststranden i Rødvig, hvor foreningen LimeLight BoardSport Club på bare tre dage havde fået stablet et flot arrangement på benene, med både madvogn, båltale af borgmester Anette Mortensen, en stor bunke kvas til bålet, en farligt flot heks og midsommersang i højtalerne.

Mange var mødt op for at nyde aftenen på den flotte, ’nye’ strand, hvor formanden for LimeLight BoardSport Club, Steen Bonke Sørensen bød velkommen fra det gule ’surfbræt-podie’. Han takkede for de mange hjælpende hænder, som havde gjort det muligt på så kort tid at lykkes med arrangementet. Blandt andet var der ros til 7.B. fra Store Heddinge skole, som tidligere på dagen var på besøg i området og straks havde indvilliget i at hjælpe til med at bære de store mængder kvas fra parkeringspladsen og ned på stranden, mens tre af klubbens helt unge medlemmer havde lavet heksen, som senere på aftenen fløj til Bloksbjerg.

Også borgmesteren glædede sig over initiativet og de mange hjælpende hænder:

– Det her er fantastisk. Indtil for tre dage siden var Sankt Hans i Rødvig aflyst på grund af Corona. Nu står vi her alligevel, samlet omkring bålet, som tændes om et øjeblik, samlet omkring en tradition som betyder så meget for os – som jeg faktisk tror betyder endnu mere i år, end den har gjort længe. Vi har længtes efter at mødes, efter at mærke fællesskabet, sammenholdet og friheden, friheden til at mødes om det, der betyder noget. Og hvilket bedre sted kunne vi vælge at mødes end her, her i Rødvig, på vores helt nye badestrand. Og må jeg bare sige, at det er et af de bedre tiltag vi har vedtaget i denne valgperiode, indledte borgmesteren sin båltale, hvor hun også roste LimeLights mange medlemmer for deres fællesskab og engagement:

– Her vrimler det med aktive mennesker i alle aldre, også de unge – der er på kort tid skabt et fællesskab og et sammenhold. Og når én får en ide om at lave en Sankthansfest, ja så træder alle de frivillige kræfter til og får det til at ske. Den gejst og den vilje tror jeg findes mange steder rundt om i vores kommune og hvis vi hjælpes ad, så kommer vores frivillige foreningsliv til at blomstre endnu mere end det vi allerede ser nu, sagde Anette Mortensen.
rmh

Et andet sted i Stevns Kommune, hvor der også blev fejret Sankt Hans, var i Byskoven i Hårlev, hvor fremmødet også var stort. Her var salgsvognen kørt i stilling med salg af pølser og drikkevarer, Hitfingers spillde fra den mobile scene og udvalgsformand for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen (V) holdt båltale. (Fotos: Henrik Fisker)

Skriv en kommentar