(Last Updated On: 14. juni 2019)

Der bliver alligevel sunget Midsommervise
og brændt heks af i Rødvig

Restauratør Michal Gustafson springer til, og sikrer at årets sankthansfest i Rødvig bliver reddet. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig Havn: Det er ildsjæl og restauratør Michal Gustafson, som er sankthansbålets redningsmand i Rødvig.

F.I.S.K. støtter økonomisk

Med hjælp fra Støtteforeningen F.I.S.K. bliver der alligevel bål på stranden i Rødvig søndag den 23. juni i år.

I sidste uge kunne Stevnsbladet meddele, at det traditionsrige sankthansbål igennem 40 år i Rødvig var aflyst, idet Roklubben Stevns ikke længere ville påtage sig opgaven.

– Da jeg læste det, tænkte jeg: “Det skal sgu være løgn”, siger Michal Gustafson, som er manden bag bl.a. Café Marina, som ligger ved lystbådehavnen i Rødvig,

Vil holde liv i Rødvig

Hverken Rødvig Borgerforening eller Rødvig Roklub kunne med kort varsel overtage arrangementet.

Det kunne Rødvig Gymnastik og Idrætsforening heller ikke, men de er villige til at se på muligheden i 2020.

– Men det skal også afholdes i år. Vi skal holde liv i Rødvig, forklarer Michal Gustafson som årsagen til at han nu redder sankthansbålet i Rødvig.

– For det gælder jo om at tiltrække nye borgere og flere turister til området. Sådanne tiltag kan medvirke til, at man ude i verden vil skrive noget positivt om os, har Michal Gustafson tidligere sagt til Stevnsbladet, fordi han mener, at både opmærksomhed og udvikling er vigtigt for fremtidens Stevns.

Frivillige er velkomne

Gustafson har også overtalt tidligere borgmester Mogens Haugaard til at holde båltalen, og der vil blive sunget Midsommervise, helt efter bogen.

– Jeg vil sørge for øl, grill og pølser allerede fra kl. 19, og så taler Haugaard kl. 21 og derefter tænder vi bålet, oplyser Michal Gustafson.

– Hvis der er frivillige, som vil hjælpe så er de hjerteligt velkommen, så det ikke kun er mig og min gamle mor på 82 år, som skal klare arrangementet.

„Sjovt at prøve noget nyt”

Det overrasker nok ikke mange i Rødvig, at det er Michal Gustafson der griber opgaven, som andre smed fra sig.

Han er idémand bag mange projekter som bl.a. sommerstole, legepladser og cykeludlejning.

– Det irriterer mig, hvis nogen siger, at det ikke kan lade sig gøre. Og så er det sjovt at prøve noget nyt, siger sankthansbålets redningsmand i Rødvig.

sky

 

Skriv en kommentar