(Last Updated On: 1. februar 2021)

Fødselsdag: Leif Sinius er kendt som Stevns Teaterforenings mangeårige formand.

Torsdag den 4. februar runder han 70 år, og om tre måneder flytter han og fru Lene fra huset på Skørpingevej til bofællesskabet Permatopia i Karise.

Et farverigt liv

Hvis man skal beskrive Leif Sinius, så får man billedet af et alsidigt liv: Ungdomsliv i forstæderne, værktøjsmager, merkonom, fysioterapeut, udviklingsarbejder i Tanzania, teaterfreak, sejlsportsmand, aktiv i SF, spidskandidat for Enhedslisten, klimaaktivist, teaterformand, den trofaste kasserer og passioneret kok. Plus en hel del mere.
Leif Sinius er sandsynligvis mest kendt for sit store engagement i Stevns Teaterforening, hvor han nåede at være formand i 11 år, inden han overlod posten til sin kone, og nu er scenemester. Det er karakteristisk for Leif Sinius, at han nyder at træde lidt i baggrunden væk fra rampelyset.

Farvel til Stevns

I år er det 20 år siden, at Lene og Leif vendte hjem fra Tanzania. Her havde de som u-landsfrivillige levet tre år i et meget tæt afrikansk fællesskab og fundet venner for livet.
De var derfor bevidste om, at de i Danmark ville slå rod i et lokalsamfund og gå aktivt ind i det. De kørte rundt på Sjælland og afsøgte terrænet, og de faldt for bondehuset på Skørpingevej, hvor de flyttede ind i november 2001. Nitten et halvt år senere flytter de igen, og 1.5. overtager de deres nye hus i Permatopia i Karise, et økologisk bæredygtigt bofællesskab, som er selvforsynende med landbrugsprodukter.
Fødselsdagen bliver i disse coronatider kun fejret for de allernærmeste.
– Min plan var at fylde Snurretoppen til en filmforevisning. For nogen tid siden så jeg en dokumentar i tv, hvor der pludselig var nogle scener fra vores landsby i Tanzania: Mugomu, der ligger øst for Victoria-søen. Det nye var, at der var kommet et safe house, hvor kvinder og børn kunne tilflugt, når de bliver forfulgt. Min ide er at købe rettighederne til at vise filmen på biograflærredet og så bede mine gæster give et bidrag til huset i Mugomu i stedet for at komme med rødvin og whisky til fødselaren, siger Leif Sinius.
Det er stadig planen at gennemføre arrangementet i Snurretoppen, når coronasituationen tillader det.

hfi

Skriv en kommentar