(Last Updated On: 5. juli 2021)

Smilene er næsten ikke til at tørre af ansigterne, når først havet kommer »ind under huden«. (Fotos: Sejlklubben Rødvig Stevns)

Rødvig: Solen skinnede fra morgenstunden, og op ad formiddagen kom der også nogle friske pust af vind ind over havneområdet i Rødvig. Dermed var de perfekte rammer på plads, da Sejlklubben Rødvig Stevns mandag i sidste uge tog imod 12 forventningsfulde børn til Aktiv Sommer.

Kun få af deltagerne havde prøvet at sidde i en jolle før, så det var et helt hold af nybegyndere, der denne første mandag i skolernes sommerferie begav sig ud på vandet sammen med lederne af løjerne. På skift prøvede alle at sejle med en erfaren sejler ved roret i en tomandsjolle af typen Feva. Men alle prøvede også at sejle en optimistjolle helt på egen hånd med vejledning fra de to følgebåde. Man så tydeligt, hvordan alle var vokset med opgaven, da snakken og de forløsende grin fik frit løb, når de én efter én kom tilbage i følgebåden.

Frokost havde sejlklubben sørget for med indkøbte sandwich fra den lokale bagerbod på lystbådehavnen samt rigelige mængder kølige drikkevarer. Og eftermiddagens afsluttende program fik bestemt ikke færre smil frem på læberne – tværtom. Nu blev de små optimistjoller rigget af for sejl, ror og sværd, hvorefter de blev brugt til strandkonkurrencer samtidig med, at alle på skift fik en tur i en badering trukket efter en følgebåd.

– Dagens oplevelser blev fordøjet sammen med en vaffelis, der ligesom satte punktum på en forrygende og festlig dag på vandet, hvor alle gik hjem med mere viden og kunnen end da de kom. Sådan er Aktiv Sommer – sådan er Sejlklubben Rødvig Stevns, lyder det fra sejlklubbens ungdomsleder Erik Nielsen.

Skriv en kommentar