(Last Updated On: 13. maj 2022)

Der var dømt gourmet, da Borgerforeningen i Hellested afholdt sæsonens sidste fællesspisning. Men den starter igen til efteråret.

Foreningsliv: De lokale ”kokke” fra Hellesteds Onsdagscafe fik noget at se til, da de blev sat i sving under en professionel koks venlige pisk(eris) i sidste uge.

Borgerforeningen havde takket ja til et tilbud om at lære at lave mad til mange under et projekt, som er støttet af Erhvervsministeriet.

De mange som sad bænket om fællesspisningen i Hellested Forsamlingshus fik en formidabelt menu. (Privatfoto)

Mad-rejsehold

Projektet handler bl.a. om at øge kendskabet til råvarer, ordentlig mad og bedre spisetilbud.

Et gastronomisk rejsehold drager ud til landets restauranter og hjælper med ny inspiration. Erhvervsministeriets støtte betyder, at tilbuddet er gratis, oplyser Ida Maria Kampmann fra FOOD (Food Organisation Of Denmark).

Hellested Borgerforenings opgave var at samle et hold frivillige, der over to dage skulle præstere tre retters særlig middag og samtidig lære af det, fortæller Karen Secher, der er formand for Hellested Forsamlingshus, hvor projektet blev en del af fællesspisningen Onsdagscaféen.

Foruden Karen Secher bestod det lokale kokkelev-hold af Anne-Grethe Mathiesen, Jette Jørgensen Kalika Bro-Jørgensen, Frank Groos, Johnny Tvarnø og Troels Roland.

Disse syv frivillige kokke fik forklædet på, og samme med projektleder Ida Maria Kampmann, og ikke mindst den anerkendte kok Pernille Vejrum, der tidligere bestyrede Bistro Boheme, som er en fashionabel restaurant i København, tog de fat på en overdådig menu.

– Det var to dejlige bekendtskaber, der satte alle i sving med humor og jysk gemytlighed, fortæller Karen Secher, der oplyser, at fællesspisningen i Hellested starter op igen til efteråret. Man kan holde øje med Borgerforeningens Facebook, og så kommer man bare uden tilmelding.

Se billederne fra det travle køkken (privatfotos):

 

Hele tre retter

Der kom sving i alle ender af køkkenet i løbet af onsdagen, og ingen hjørner blev skåret af.

Der blev finthakket, skyllet, kogt og forberedt til næste aften. Menuen var ikke enkel, tre retter, forret, hovedret og dessert: Pocheret æg på ærtepuré med grønne asparges toppet med stenbiderrogn og krydderurter, confiterede kyllingelår på en perlebygotto med asparges snitter, æbler, jordskokker og grønolie og Panna cotta med rabarber.

Og mens godt 60 forventningsfulde gæster indtog Hellested Forsamlingshus, der blev svedt, arbejdet og pincet-anrettet i køkkenet, mens de satte sig til bords.

Anmeldelserne var overordentligt fine, og en anonym gæst gav, med munden fuld af godter, gourmet-holdet mindst seks kokkehuer, og også i køkkenet var der stor glæde over et fint arrangement, der har givet lyst til nye eksperimenter i den halvårlige fællesspisning.

Ros fra gastronomchef

Et besøg fra rejseholdet varer 2-3 dage, og hvert forløb tager afsæt i det enkelte spisesteds situation.

– Andre lokalforeninger, der kunne være interesseret i en fællesmiddag, er meget velkomne til at skrive til os, fortæller Ida Maria Kampmann og fortsætter:

– Det gik virkeligt fint i Hellested. Der var god opbakning og entusiasme både blandt de frivillige der hjalp med maden og blandt gæsterne. Vi havde en super oplevelse med alle og var glade for at se, at der generelt bliver lavet så mange fællesmiddage i forsamlingshuset. Det er godt gået at det er stablet på benene, lyder rosen fra Ida Maria Kampmann til de lokale feinschmeckere.

Rejseholdets indsats er gratis, men råvarerne skal betales.

Det er muligt at tilmelde sig et forløb med det Gastronomiske Rejsehold. Kontakt projektleder Ida Maria Kampmann på idamaria@thefoodproject.dk. Du kan læse mere om det Gastronomiske Rejsehold her: https://www.thefoodproject.dk/projekter/det-gastronomiske-rejsehold/

Det Gastronomiske Rejseholds projekt FOOD startede sidste år og projektet skal fortsætte til udgangen af 2022.
sky

Skriv en kommentar