(Last Updated On: 3. juli 2020)

Den 4. juli skydes Denmark Race 2020 i gang på Stevns. På seks dage skal 13 deltagere tilbagelægge 150-250 km. til fordel for Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene, som arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

13 Denmark Race-deltagere er klar til at give den gas til fordel for indlagte børn. (Foto: Børneulykkesfonden)

Stevns: Selvom de fleste af sommerens udlandsrejser er aflyst eller udskudt, er lysten til nye udfordringer og eventyr stadig intakt hos de 13 Denmark Race-deltagere.

Denmark Race er et helt nyt løbekoncept, og det er første gang nogensinde, at løbet afholdes i Danmark. Til Denmark Race, som finder sted fra den 4.-9. juli, bliver deltagerne udfordret til det yderste, når de hver især skal tilbagelægge en distance på mellem 150-250 km på bare seks dage.

De smukke omgivelser på Stevns danner rammen om Denmark Race, og løbet giver dermed god anledning til at nyde det dejlige danske sommerland. Deltagerne slår teltlejr ved Hotel Klinten i Rødvig, som stiller deres faciliteter gratis til rådighed, og så står den ellers på sved på panden og kilometer i benene. I løbet af ugen skal deltagerne tilbagelægge mellem 150-250 km. løb eller gang via forskellige ruter i området omkring basecamp.

En af deltagerne er 53-årige Christina Schiøtt Liaos, der bor i Strøby Egede:

– Jeg ser utrolig meget frem til at deltage i Denmark Race, som både handler om at udfordre mig selv fysisk, men også om at blive en del af et stærkt fællesskab. Sammen skal vi give den gas, gå en masse kilometer, opleve Stevns skønne natur og samle midler ind til et fantastisk initiativ. Alle børn har ret til at kunne lege og være aktive – også børn, der er indlagt på hospitalet, og det er Legeheltene i den grad med til at føre ud i livet, udtaler Christina, som til dagligt er Regional Director Europe North and Foreign Direct Investment Europe hos UK’s Department for International Trade.

Kilometer i benene til fordel for Legeheltene

I løbet af de seks dage indsamler deltagerne ”heltekræfter” fra venner og familie i form af kilometersponsorater og MobilePay-donationer.

Når Denmark Race er slut, lægges alle donationer sammen og doneres ubeskåret til Legeheltene, så endnu flere indlagte børn i Danmark kan få en hverdag fyldt med leg og bevægelse.

– Coronasituationen har gjort det ekstra svært at være indlagt, fordi børnene har været nødsaget til at blive inde på deres hospitalsstuer. Hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor vigtigt det er, at børnene kommer op af sengen og får bevæget kroppen, og derfor er det helt fantastisk, at så mange seje deltagere støtter op om Denmark Race og er med til at indsamle midler til Legeheltene, udtaler Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Man kan læse mere om Denmark Race og alle deltagerne her: runforcharity.dk/loebet/.

Skriv en kommentar