(Last Updated On: 29. april 2019)

Frank og Charlotte Larsen burde have mellemnavnet succes,
for det er det de har præsteret med deres virksomhed Stevns Entreprenørservice

Det er sjældent at Charlotte og Frank hviler sig, med mindre det er for at vise deres maskiner frem. (Foto: Nikolaj Andersen)

Lund: Hvis man konsulterer ordbogen, så får man at vide at “entreprenør” er en innovativ og kreativ person; iværksætter.

Oprindelig betegnelse for en eventyrer, købmand eller bygmester; som oftest for en person, der forestår bygge- og anlægsarbejder.

Intet kunne passe bedre på Frank Larsen, som har arbejdet siden han var 13, og som før han var 20 år havde investeret i en ladvogn og en skovl, og var i gang med den virksomhed, som nu kan fejre sølvbryllup.

Specialiseret udlejning

Og apropos bryllup, så har Franks daværende kæreste, Charlotte, været med fra starten, da hun i sin fritid klarede regnskaberne for Frank.

De blev gift og har siden drevet virksomheden sammen. Charlotte styrer stadig al kontordrift med regnskaber, ordremodtagelse, udarbejder tilbud og står for udlejningen.

– Vi har specialiseret os i udlejning af jord- og arbejdsmaskiner på Sjælland, fortæller Frank Larsen, som både har kunder inden for entreprenørsektoren, private erhvervsdrivende samt kommuner.

– Vi har haft loyale storkunder i mange år, som f.eks. Stevns og Københavns kommuner, siger den jubilerende iværksætter, som regner med at størsteparten af kunderne kommer via mund-til-mund metoden.

Driftssikre maskiner

Frank Larsen startede virksomheden i 1994, og godt et år efter var der kontanter nok i firmaets kasse, så at den unge bygmester kunne købe sine to første maskiner, en dumper og en minigraver og ansætte virksomhedens første medarbejder.

– Vores styrke har fra starten ligget i udlejningskonceptet, forklarer Frank Larsen og uddyber:

– Maskine med eller uden fører. Vi planlægger og handler ud fra den indstilling, at der ikke er tid til at holde stille. Derfor sætter vi en ære i at tilbyde det nyeste og mest effektive materiel til vores kunder, siger han og oplyser, at maskinerne løbende skiftes ud, så det altid er det bedste materiel og mest driftssikre på markedet.

Gåpåmod klarer kriser

Virksomheden har domicil på Ærtebjergvej ved den idylliske småhavnsbyen Lund.

Der er mellem otte-ti fastansatte medarbejdere, og så 20 underentreprenører, og sådan har det været i flere år.

Der har været bump undervej med bl.a. finanskrise, men intet som Frank og Charlottes Larsens store Volvo og Takeuchi køretøjer, og deres gåpåmod, ikke kunne klare med godt købmandsskab.

– På et tidspunkt måtte vi sige medarbejdere op og sælge maskiner, og det blev firmaets redning, lyder det fra begge.

Idéer til nyt

Det er alligevel ikke altid nemt at være driftig når infrastrukturen på Stevns driller, men måske er de politiske tiltag med en ny og hurtigere vejforbindelse til motorvejen med til at fastholde den dygtige entreprenør på halvøen.

– Jeg har overvejet at flytte, men det er jeg gået bort fra, selv om jeg har flere idéer til udvidelser, lyder det fra Frank Larsen, som erkender, at hvis alle hans maskiner kom hjem på én gang, ville det give pladsproblemer på den nedlagte landbrugsejendom.

Eget værksted

Hos Stevns Entreprenørservice har de også eget værksted.

– Vi ved, hvor vigtigt det er at maskinerne holdes i gang hver dag. Det kræver vores kunder af vores maskiner. Derfor har vi også vores eget værksted, der søger for vedligeholdelse af hele vores maskinpark, understreger Frank Larsen.

– Den service tilbyder vi også til alle andre. Reparation og vedligeholdes af entreprenørmaskiner. Vi sælger og monterer også bælter og dæk, og reparerer og vedligeholder biler og entreprenørmaskiner, lyder det.

Massevis af maskiner

Stevns Entreprenørservice har desuden egen produktion af hydraulikslanger, som sælges direkte eller monteret i maskiner i forbindelse med reparation eller vedligeholdelse.

Og skulle man have behov for sten eller grus, så er Frank Larsen og Co også leveringsdygtige i det, og tillige læssemaskiner og pladevibrator.

Et kig på virksomhedens udlejningsmateriel er imponerende, og omfatter foruden mandskabsvogne også pælebor, højtryksspuler, afvandingspumpe, generatorer, brændeflækkere, vejtromle, motorbør, mejselhammer og sågar inspektionskamera til kloakrør og meget mere.

Socialt engagement

Det kreative ægtepar har altid lade sig lede af mottoet “God service og samarbejde”, og det har de også praktiseret i forhold til Stevns Kommune, hvor de i mange år har haft bl.a. unge i praktik, som trængte til en retning i deres liv, så de kunne komme videre med en uddannelse.

Sikkerhed for medarbejderne og hensyn til miljøet betyder også meget for familien Larsen.

– Alle vores maskiner bruger bio-olie, det er skånsomt for miljøet. Det lægger jeg stor vægt på, understreger Frank Larsen.

Store opgaver

Når man spørger Frank Larsen om hvad som har været hans største opgave, bliver han tavs.

Det er tydeligt, at alle kunder er vigtige og ingen opgave er for lille, så at skulle rangliste, er kun noget man gør for at stille en nysgerrig journalist tilfreds.

– Vi har haft nogle store kloakprojekter i Københavns Kommune, og så var der fjernvarmeopgaven i Rødovre, hvor vi havde 40 mand i gang, lyder det fra Frank Larsen.

Receptionsfest 4. maj

Den næste store opgave er jubilæumsreceptionen den 4. maj, hvor pølsevogn og hoppeborg kommer i brug, for trods lange arbejdsdage er der også tid til glæde, og udlejning af popcornmaskiner, hoppeborge og andet fest og farver er også blevet en del af ægteparret Larsens levedygtige forretning.

– Vi glæder os til at se rigtigt mange af kunder og venner til receptionen, og jeg lover at vi nok skal have pudset alle maskinerne op, slutter Frank Larsen med et skinnende jubilæumssmil.

sky

 

Skriv en kommentar