(Last Updated On: 15. juni 2017)

Stevns: Det første valgforbund til kommunevalget  den 21. november er en realitet og er dannet mellem partierne Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti Stevns.

Der er tale om et teknisk valgforbund, og de tre partier påpeger samtidig, at der særligt er ét område hvor de deler visioner for Stevns.

– Klima, miljø og natur – genopretning har høj prioritet for alle os i valgforbundet, så det falder helt naturligt, at vi kommer til at have et samarbejde på det område, siger Sejer Folke (Ø) kontaktperson og kandidat til efterårets kommunalvalg for Enhedslisten Stevns.

Ved kommunevalget 2013 kom Enhedslisten i kommunalbestyrelsen med en mandat, der gik til spidskandidaten Jan Jespersen. Jan Jespersen genopstiller til efterårets kommunalvalg.

Alternativet eksisterede ikke ved valget i 2013, men har siden etableret en aktiv lokalforening på Stevns. Spidskandidat Charlotte Agerslet Hansen (Å) udtaler:
– Som nyt parti i kommunal sammenhæng ser vi det tekniske valgforbund med Ø og SF, som en rigtig god mulighed ved det kommende kommunalvalg. Vi ser frem til sammen at kunne sætte fokus på klima, miljø og naturen i tæt dialog med Stevnsboerne.

SF gik tilbage med to mandater i 2013 og mistede dermed sin plads i kommunalbestyrelsen. Den håber de at genvinde ved valget den 21. november. SF går i november til valg med en ny spidskandidat, nemlig den mangeårige lokalformand Michael Graakjær (SF), som udtaler:

– SF ønsker – udover vores velkendte grønne dagsorden – at arbejde for at styrke velfærden, herunder vil vi have et kraftigt fokus på forebyggelse. Vi ønsker at sikre alle borgere på Stevns en tryg og god tilværelse.

Skriv en kommentar