(Last Updated On: 5. marts 2020)

SF-formand, Michael Graakjær, på Stevns er optimistisk på partiets vegne, når der i 2021 er kommunalvalg.

SF-generalforsamling: SF-Stevns afholdt generalforsamling i Frivilligcenteret i Hårlev, og mere end en fjerdedel af foreningens medlemmerne var mødt frem.

Denne åbenlyse kampgejst udmøntede sig i valget af en ny bestyrelse, som består af formand Michael Graakjær, næstformand Mariane Smed, Birgit Smedegård Olsen, Hans Christian Rasmussen, Torsten Paridon og Jesper Frisk, som skal lede partiet frem til repræsentation i den kommende kommunalbestyrelse.

Gik tilbage i 2017

I bestyrelsens beretning lagde formanden Michael Graakjær vægt på at 2019 havde været et “jubelår” for SF.
Partiet har fordoblet deres repræsentation i EU-parlamentet og fordoblet antallet af folketingsmedlemmer fra 7 til 14 i valgkredsen.

Helt så godt gik det ikke for SF til kommunalvalget på Stevns i 2017, hvor partiet gik tilbage og fik 341 stemmer, men det har ikke stoppet SF’s lokalpolitiske engagement.

– SF gik til kommunalvalg i 2017 på et løfte om en skattestigning fordi vi ønsker at beholde et fornuftigt velfærdsniveau. SF har derfor med glæde noteret at Flertalsgruppen nu er åben for at lave en skattestigning for at holde niveauet i velfærden, ja, selv konservative ønsker en skattestigning. Som lokalforening kæmper SF-Stevns for en kommunal udligning som sikrer Stevns et velfærdsniveau som nogenlunde svarer til vores skatteprocent, lød det fra formandsberetningen.

Vil gå frem i 2021

SF ønsker en stadig udbygning af velfærden på børne- og ældreområdet, ligesom SF ønsker en ambitiøs klimaplan som kan gøre kommunen til et fyrtårn i den grønne omstilling på Stevns.

Kommunen er os alle sammen, derfor vil SF arbejde for at gøre kommunen mere “transparent” og inddrage borgerne., sagde SF-formanden og fremhævede, at det var lykkedes at oprette et udsatteråd, og så ønsker SF at gøre borgerrådgiveren uafhængig af forvaltningen og indføre en whistleblower-ordning hvor borgerne kan påpege fejl og mangler anonymt.

– Fordi en kommune skal ikke være bange for borgerne, siger Michael Graakjær, som ser frem til det kommende kommunalvalg med en stor optimisme.

– De over 1.500 stemmer på SF til folketingsvalget viser at mange borgere i Stevns ønsker SFs politik. Det skal omsættes til et kommunalvalgresultat, som skaffer SF tilbage i kommunalbestyrelsen, sagde Michael Graakjær.sky

 

Skriv en kommentar