(Last Updated On: 21. januar 2020)

Trafikmødet i Hellested tirsdag giver mig anledning til at præcisere SF-Stevns holdning til den foreslåede statsvej – og SF siger nej.

SF mener, at Stevns har brug for en vej, som kan fjerne store dele af den trafik, som morgen og aften skal gennem Strandskoven til Køge.

Desværre vil de to foreslåede placeringer af en ny vej ikke fjerne særlig meget trafik, og dermed vil de mange hundrede millioner af kroner, en ny vej koster, være spildt. Skal vi for alvor flytte den nødvendige mængde trafik, skal vejen have en linjeføring som er meget nordligere. SF ønsker en nordlig statsvej, men den løsning er pt. umulig, fordi politikerne i Køge blokerer for den åbenlyst rigtige løsning.

Kan et folkeligt og politisk pres ikke ændre Køges holdning, må vi på Stevns tage konsekvensen og satse på en udvikling af vores kommune på steder, som ikke genererer mere trafik gennem Strandskoven. Det vil betyde, at vi målrettet satser på bosætning nær vores jernbane, og i andre områder satser på at gøre den kollektive trafik mere attraktiv, så folk lader bilen stå.

Michael Graakjær
Formand SF-Stevns

Skriv en kommentar