(Last Updated On: 6. august 2019)

Inge Mathiasen og Wagn Nielsen (th) havde den vanskelige opgave at lave Stevns Lokal Radios sidste udsendelse.
(Foto: Klaus Slavensky)

Medier: Stevns Lokal Radio sendte fredag den 2. august muligvis sin sidste udsendelse i radioens 36-årige historie.

Den stevnske lokalradio er Danmarks ældste, men problemer med økonomien er grunden til, at radioens bestyrelse har indgivet begæring om betalingsstandsning, der nu er blevet til en konkursbegæring.

Har ikke givet helt op

Der var en trist stemning i radioens lokaler på Nytorv i Store Heddinge, da klokken slog 17 sidste fredag, og værterne Inge Mathiasen og Wagn Nielsen havde sat sig til rette foran mikrofonerne for at fortælle anekdoter fra radioens historie og spille musik fra bl.a. den populære „Stevnstoppen”.

Bestyrelsesformand Steffen Brandorff gik selv til mikrofonen for at sige de sidste ord, i det han kaldte den „foreløbig sidste udsendelse”.
– Der venter et stort arbejde med at få undersøgt, hvad der skal til for at kunne fortsætte radioens udsendelse, lød det i æteren.

Bestyrelsen skal nemlig finde penge til kreditorerne, kapital til at fortsætte, nye lokaler og ikke mindst flere frivillige værter.

Inge: Jeg var nervøs

Steffen Brandorff takkede både Stevns Kommune, bestyrelsesmedlemmer og programværter, og fremhævede Simon Jensen, Wagn Nielsen og ikke mindst Inge Mathiasen.

– Hun har været radioens rygrad. Inges trofasthed og vedholdenhed har været helt afgørende for, at Stevns Lokal Radio har holdt ud så længe, sagde han.

– Da Steffen sagde dette, var kæden ved at knække, fortæller Inge Mathiasen til Stevnsbladet efter den, muligvis, sidste udsendelse.

– Men det gik bedre end forventet. Jeg havde været meget nervøs for at bryde sammen, så det var godt at Wagn støttede og vi fik en god samtale, synes jeg, siger den mangeårige studievært.

Store opgaver forude

Bestyrelsen har udarbejdet en rekonstruktionsplan, og de har kontakt med en advokat, men de har stillet sig selv fem svære krav, som formanden Steffen Brandorff formulerer det.

– Betingelser for succes med at kunne genstarte stationen kræver, at vi kan overbevise Kulturministeriet og Stevns Kommune om at vi opfylder betingelserne for radiosending i 2019, så vi kan forny sendetilladelsen og få statstilskud i 2020. Derefter skal vi finde nye lokaler, personale og teknikker, lyder det fra formanden, som også oplyser, at man har overvejet løsning med podcast, som ikke er på FM-båndet, men udelukkende kan høres via computer, smartphone eller tablet.
– Vi skal have en afklaring senest med udgangen af august, konstaterer Steffen Brandorff.

Tilbage er tavshed

„En sidste tak til alle Jer lyttere, som fulgte Stevns Lokal radio i løbet af de næsten 36 år”, lød de sidste ord på FM-frekvensen 107,8 MHz.

Nu er den tavs.

… — … — …

sky

 

Skriv en kommentar