(Last Updated On: 3. maj 2022)

Stevns Teaterforening slutter forårssæsonen med en tidsaktuel forestilling om Grønland.

Med musik, dans og monologer, med latter og gråd kommer publikum ind i et udpluk af skæbner fra det moderne Grønland. (Pressefoto)

Kultur: Det er ikke kun i tv, at der er fokus på Grønland.

Forestillingen ”Den grønlandske mand / Angutivik” vises i Snurretoppen onsdag den 11. maj kl. 19:30.

Meget rost forestilling

Den grønlandske mand er en gennemmusikalsk forestilling om drømme, kærlighed, liv, længsler, seksualitet, glæder og sorger.

En forestilling, der er bygget på virkelige historier fra mænd i dagens Grønland, om identitet, selvforståelse og forholdet til kvinder, grønlandske og danske, til sig selv, til forfædre og til børn. Om det at være mand i en verden i forandring.

Freeze Productions og Grønlands Nationalteater går bag om myterne og fordommene, for at gøre op med det medieskabte billede og det selvbillede mange grønlandske mænd bærer rundt på, og give den grønlandske mand et nyt afsæt.

– I en tid, hvor den grønlandske mentalitet og udvikling er i fokus, hvor tanker om selvstændighed præger det politiske landskab, hvor yngre grønlændere søger tilbage til deres kulturs rødder med inuittatoveringer og ved at tale grønlandsk frem for dansk, er Den Grønlandske Mand en teateroplevelse, der sender dig hele følelsesregisteret rundt, uden løftede pegefingre eller skyldsplacering, forklarer forkvinde Lene Vestergård og tilføjer:

– Forestillingen skulle have været opført i april 2020, hvor alt blev lukket ned. Nu kan vi heldigvis præsentere den meget roste forestilling, og jeg glæder mig, slutter Lene Vestergård.

Billetter fås på www.stevns-teater.dk
sky

Skriv en kommentar