(Last Updated On: 27. oktober 2020)

Sport: Selvom termen 2.0 normalt indikerer en helt ny udgave af World Wide Web, refererer 2.0 mere til ændringer i den måde, hvorpå softwareudviklere og brugere benytter internettet.

Og det samme gælder for denne artikels overskrift ’håndbold 2.0’ som ikke taler om et helt nyt spil, men noget der bestemt ligner.

Formand Mads Rudbøl fra Sierslev HK slap ikke for at vise sine boldfærdigehder med den nye gule bold, som bruges i Five-a-side som er let og blød at balancere med og uden harpiks som den traditionelle håndbold. … med den nye gule bold, som bruges i Five-a-side … … som er let og blød at balancere med … … og uden harpiks som den traditionelle håndbold. (Fotos: Klaus Slavensky)

Five-a-side hold

Sierslev Håndboldklub, som blev stiftet i 1933 har flere år bag sig end www fra 1991, men den agtværdige klub er ikke gået i stå.

Netop nu lancerer landsholdsidolet Lasse Svans’ klub to spritnye tilbud til boldglade børn og voksne.

– Vi starter Trille Trolle håndbold for de helt små, og så har vi også gang i Five-a-side for de lidt ældre, fortæller Mads Rudbøl, som er formand for Sierslev HK.

Den høje adrætte formand jonglerer med et par gule, bløde bolde, mens han iler frem og tilbage i Stevnshallen for at vise hvordan en bane til Five-a-side ser ud.

Five-a-side Håndbold er et fem-mod-fem-spil på 2/3 bane uden dommer, og den nye gule bold er specialudviklet til spillet. Det er udviklet til tidligere håndboldspillere, men der er fuld knald på, uanset alder og niveau. Ale kan spille Five-a-side Håndbold, lyder det fra Mads Rudbøl, der selvfølgelig har en fortid som elitespiller.

Gratis og så billigt

Deres, absolut ikke idrætstrænede Udsendte, kaster et blik på den helt nye boldtype, som har et godt greb og udviklet til spillet, og det forekommer som der er masser af muligheder for at blære sig, selvom bolden er blødere end en klassisk håndbold.

– Vi prøvede det lidt sidste år, og nu starter vi igen på tirsdage fra kl. 18:30-19:30, og alle er i spil hele tiden, men vi tackler meget lidt, og der er virkelig ingen aldersbegræsning, understreger Mads Rudbøl, og lægger ansigtet i alvorstunge folder, mens han siger: Seriøst. Det skal være sjovt. Vi tæller ikke målene, selvom jeg mener, at jeg har vundet hver gang.

Det er ren motionshåndbold, og de første gange er gratis indtil man finder ud af om man har lyst til at fortsætte, og så koster det 200 kr. per sæson.

Trille Trolle for de små

Trille Trolle for de små er et træningstilbud til de 2-5 årige, hvor forældre og bedsteforældre er med børnene på gulvet.

– Vi startede den 20. oktober og det er hver tirsdag fra16:30-17:30 med Pia Lund Hindsberg som træner, og nogle af vores ungdomsspillere er også med, bl.a. min datter Sara. Det bliver helt givet en succes, fortæller Mads Rudbøl. Også her er de første gange gratis, og derefter 300 kr. per sæson.

– Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil have flere medlemmer. Vi er mærket af corona-krisen. Så derfor bygger vi op fra bunden med Trille Trolle-spillere og superfede trænere, oplyser håndboldformanden.

De smås træningsaktiviteter tager udgangspunkt i små historier fra de to troldes univers, og der rulles, kravles, hoppes på et ben, så de er sjovt og legende, og hvor motorik, bold og begejstring er i højsædet.

Emmer af energi

Selv om Sierslev HK kæmper med at tiltrække medlemmer til håndbold, så er Mads Rudbøl optimist.

– Hallen skal helst emme af energi, for byen fortjener at der er mange forskellige fritidstilbud, siger han og glæder sig til at idrætsforeningerne får den nye Stevnshal.

– Der er stor velvilje i foreningerne til samarbejde og til at koordinere træningstidspunkter mellem f.eks. svømning, fodbold og håndbold. I Sierslev HK gør vi en stor indsats i bestyrelsen for at gøre det attraktivt at komme op i Stevnshallen, da vi mener at det skal være muligt at spille håndbold i en by som Store Heddinge, både for unge og ældre, slutter han.
sky

Skriv en kommentar