(Last Updated On: 1. september 2020)

Strøby Egede: Tirsdag morgen i sidste uge, da forældre kørte deres børn til Strøbyskolen, blev de mødt af politiet, som stod klar til at sikre sig, at der var helt styr på reglerne.

Især så betjentene efter, om forældrene benyttede de korrekte af- og påsætningsområder, om alle i bilen var fastspændt, og at børn under 135 cm benyttede det lovpligtige sikkerhedsudstyr i form af en autostol eller selepude. Derudover havde patruljerne også fokus på opmærksomhed i trafikken, herunder om nogen anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen.

På Strøbyskolen var der intet at bemærke. I stedet fik betjentene en god snak med forældrene om færdselssikkerheden omkring skolen.

Midt- og Vestsjællands Politi havde denne morgen sendt patruljer ud ved 11 skoler i politikredsen. Udover Strøby Egede var der patruljer til stede ved skoler i hhv. Roskilde, Lejre, Kalundborg, Holbæk, Solrød, Vipperød, Hørve, Svogerslev, Bjæverskov og Nykøbing Sjælland.

Der blevet uddelt i alt fem bøder samt en påtale. Tre bøder blev givet for at have afsat børnene, selvom færdselstavlen viser standsning forbudt, to bøder blev givet for ikke at have benyttet sele og påtalen blev givet for at have kørt bilen ind på et område på en skole, hvor indkørsel ikke er tilladt i skolens åbningstid af hensyn til de mange cyklende børn.
rmh

(Arkivfoto: Nikolaj Andersen)

Skriv en kommentar