(Last Updated On: 30. maj 2016)

Jeg bliver trist til mode over, at DF ikke under flygtningene så meget som én eneste bus. De mener, at de må nøjes med cykler 365 dage om året – ikke at der er noget i vejen med cykler, for dem får de brug for i weekenden, hvor der ikke kører bus.

Det er dog kommunalbestyrelsen, der har vedtaget, at de skal bo langt fra byen. Derfor må vi også tage ansvar og sørge for et minimum af transport, så beboerne på Mandehoved kan komme i skole, på arbejde og købe ind. Indkøb til en familie kan være noget af en udfordring, hvis man skal transportere det 5-6 km på cykel – eller transportere de mindste børn for den sags skyld.

Vi kunne have valgt en pavillionløsning i Store Heddinge, så havde vi ikke haft brug for busserne. Til gengæld ville vi have store udgifter til leje, hvorimod købet af Mandehoved er en investering, som vi kan få glæde af senere.

Busserne er en sløjfe på en eksisterende rute og kan med fordel benyttes af fx lejrskoler på Naturcentret, andre beboere i området og supplere Stevnsbussen i de perioder, den ikke kører og omvendt.

De mennesker, som kommer her til kommunen, har allerede opnået opholdstilladelse og flygtningestatus, hvilket vil sige, at de kommer fra et område, som er hærget af krig, forfølgelse, død og ødelæggelse, og deres hjem eksisterer for manges vedkommende ikke længere. Infrastrukturen er ødelagt, og der er stort set ikke skoler eller arbejdspladser. Selv hvis krigen stopper i morgen, vil der gå lang tid, før de kan vende tilbage igen.

Lad os i stedet hjælpes ad med at skabe liv og aktivitet på Mandehoved. Det er til vores alles bedste, hvis integrationen lykkes. DFs strategi vil isolere flygtningene, og dermed risikerer vi at skabe en gruppe borgere, som lever et liv, hvor de ikke stifter bekendtskab med eller opnår forståelse for de værdier, som er i det samfund, der omgiver dem.

Line Krogh Lay

Kommunalbestyrelsesmedlem

Radikale Venstre

 

Skriv en kommentar