(Last Updated On: 24. september 2020)

Nu er der åbent for nomineringer til Danskernes Idrætspris 2020.

Idrætspris: Selvom mange idrætsudøvere under coronanedlukningen måtte kaste længselsfulde blikke mod haller og klubhuse uden at kunne dyrke deres idræt sammen, så har det ikke skortet på gode alternativer til at fastholde og engagere på afstand.

Træningsprogrammer og -videoer, online-mesterskaber, virtuel holdtræning, sportspsykologiske podcasts om, hvordan man vinder en kamp og Coronacup er bare nogle af de initiativer, der er blevet taget under corona-krisen.

Og det er netop den slags initiativer, som kan ende med at vinde Danskernes Idrætspris 2020.

Danskernes Idrætspris hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små – gode oplevelser i idrætsforeningerne. Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4.

– Vi glæder os hvert år til at se, hvordan idérigdommen blomstrer i det danske foreningsliv, men særligt i år bliver det spændende, for med corona-krisen har mange foreninger været tvunget til at tænke i helt nye baner, siger kommunikationschef i DIF, Britt Spangsberg.

Det er blandt andre cykelrytter Mads Pedersen, der i 2019 cyklede sig til en verdensmestertitel i linjeløb, der sidder i dommerpanelet og skal vurdere de indstillinger, der kommer ind fra sjællænderne.

Ialt skal tre idrætsinitiativer fra Sjælland og øerne sendes videre til afstemning blandt danskerne.

Man kan frem til den fredag den 2. oktober indstille en forening på danskernesidrætspris.dk.

Under hele perioden frem til at den landsdækkende vinder findes, vil DR’s P4 regionale radiostationer sætte fokus på de indstillinger, der kommer ind, så danskerne har det bedste grundlag for at afgive deres stemme.

Fakta

Om Danskernes Idrætspris:

Prisen gives til det projekt, den aktivitet eller det initiativ, der på inspirerende vis, er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark. Vejen til Danskernes Idrætspris:

  • 7. september – 2. oktober kan alle indstille et projekt til Danskernes Idrætspris.
  • Fra den 2. oktober vælges de tre bedste regionale kandidater af et dommerpanel i hvert P4 distrikt.
  • 26. oktober afsløres, hvilke tre kandidater fra hvert distrikt, der går videre i konkurrencen. Herefter kan alle stemme på deres lokale favorit.
  • 13. november slutter afstemningen, og der kåres en regional vinder fra hvert P4 distrikt.
  • 16. november sættes den landsdækkende afstemning i gang, hvor danskerne kan stemme på deres favorit til at gå videre til finalen.
  • 27. november slutter afstemningen.
  • De tre projekter, der har fået flest stemmer, er landsdækkende finalister.
  • De tre finalister afsløres i Formiddag på 4’eren.
  • DIF’s bestyrelse afgør, hvilken af de tre finalister, der vinder Danskernes Idrætspris.

Skriv en kommentar