(Last Updated On: 15. januar 2020)

Mille fra 5.A. spillede hovedrollen som Dina, skammerens datter. (Fotos: Hotherskolen)

Hårlev: De 42 elever på Hotherskolens 5. årgang spillede onsdag og torsdag i sidste uge teater for omkring 600 elever og voksne.

Fire gange var de på scenen for at fremføre forestillingen ’Skammerens datter’, en fantasyhistorie om pigen Dina, der – ligesom sin mor Melussina – er født med evnen til at se andre menneskers skam, når de ser hende i øjnene.

Forestillingen er baseret på fantasyromanen af samme navn, der udkom i 2000 og blev filmatiseret i 2015.

Bogens forfatter, Lene Kaaberbøll, har givet tilladelse til, at lærere og elever i fællesskab måtte skrive manuskriptet. Eleverne har også selv lavet alle kulisserne, tøjet, våbnene og endda en drage.

– Det har været megafedt at være med til at lave skuespillet. Det har været rigtig sjovt at øve, men allerbedst at vise stykket. Det var fedt at vise det for forældrene, siger Mille, der spillede hovedrollen som Dina.

Gennem hele forløbet har fællesskab været et nøgleord; for eksempel havde alle en replik på et eller andet tidspunkt i stykket.

– Der er ingen tvivl om, at det har været en stor oplevelse for alle, og klapsalverne var larmende, da eleverne fortjent kunne bukke for publikum og nyde deres hyldest efter det store stykke arbejde de har præsteret, siger viceskoleleder Thomas Bläske Vestergaard.
rmh

Eleverne har haft travlt med at lave kulisser.

Skriv en kommentar