(Last Updated On: 1. juni 2021)

Fra venstre ses skoleleder Lizette Larsen, fondsansøger Charlotte Petersen og områdedirektør Nicolai Frimann, samt et par af eleverne. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Magleby: De var bare modige, eleverne fra Skelbæk Friskole, som tirsdag formiddag i sidste uge indviede skolens nye skaterrampe. Med hjelmene spændt godt fast på hovederne susede drengene op og ned af rampen på både cykel og løbehjul, og det foregik i temmelig høj fart.

Skaterrampen er finansieret med en donation fra Sparekassen Sjælland Fonden. Friskolen har modtaget i alt 47.875 kroner fra fonden til en ny skaterrampe, som især er tiltænkt de 40 børn, der er tilknyttet skolens SFO-klub.

Godt med fysisk aktivitet

– Tanken bag den nye skaterrampe er, at give børnene lyst til og mulighed for at udfolde sig i det fri. Her på Skelbæk Friskole er der et stort fokus på at give børnene lyst til at være udendørs og nyde de mange muligheder, som naturen giver. Fysisk aktivitet har nemlig en positiv indvirkning på børns evne og motivation til at lære nyt. Den nye skaterrampe giver god mulighed for at være aktiv, alene eller sammen med andre børn. Så vi er meget glade for den økonomiske støtte fra Sparekassen Sjælland Fonden, siger Charlotte Petersen, en frivillig ildsjæl, som står bag ansøgningen til fonden.

– Sparekassen Sjælland Fonden uddeler midler til projekter, som skaber samhørighed i de mindre lokalsamfund på Sjælland og Fyn. Skaterrampen kan både benyttes af alle børnene fra friskolen, den lokale idrætsforening samt børn og unge i området generelt. Det giver derfor rigtig god mening for fonden at støtte en aktivitet, som motiverer børnenes udendørs aktivitet, og som kan være til gavn for mange i lokalområdet, fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Køge, Nicholaj Dyrholm Frimann.

Sparekassen Sjælland Fonden modtager løbende ansøgninger, og vil man gerne vide mere eller sende en ansøgning afsted, kan det ske til Nicholaj Dyrholm Frimann på tlf. 5616 5181 eller mail nfri@spks.dk.

Asfalt og flere ramper

Den nye skaterrampe står til en start placeret i skolegården, men flytter inden længe ud til et spritnyt skaterområde ved skolens parkeringsplads og Nordstevns G&I’s klublokaler. Området er allerede under etablering med ny asfaltbelægning på et 10 x 30 meter stort areal og senere ankommer tre yderligere ramper.

Charlotte Petersen oplyser, at man dels afventer den endelige byggetilladelse fra Stevns Kommune og at der, udover donationen til Skelbæk Friskole fra Sparekassen Sjælland Fonden, ydermere er givet donationer til Nordstevns G&I, som i foråret har fået følgende gode beløb til formålet: 50.000 kroner fra Nordea Fondens Lokalpulje til skaterområdet, 80.000 kroner fra Stevns Brands Fond til asfaltbelægning på den nye skaterbane samt 51.400 kroner fra Stevns Kommunes Folkeoplysningsudvalg til asfalt og tre ramper.
rmh

Skriv en kommentar