(Last Updated On: 30. juli 2015)

Kigger man indenfor i Flintovnen på ”Christiansø” i Rødvig, kan man ikke undgå at lægge mærke til det 3 x 3 meter store træskærerarbejde, som hænger lige indenfor på væggen til venstre. Og ligesom det gælder for flintovnen, så har relieffet også sin helt egen historie

Carsten Stuhr Hansen 2Foto: Carsten Stuhr Hansen står her ved siden af faderens oliemaleri, der også hænger i Flintovnen. På arbejdsbænken nedenfor står nogle af de høvle, som Carsten brugte i sin tid som skibsbygger. Flere af høvlene har han selv lavet. (Foto: Rikke Michael Hansen)

RØDVIG: Fra gulv til loft pryder et stort træskærerarbejde en af væggene i Flintovnen. Det er skibsbygger Carsten Stuhr Hansen, født og opvokset i Rødvig og søn af maler Charles Hansen, som har skåret de mange detaljer på det godt tre meter brede og lige knap tre meter høje trærelief.

Det oprindelige motiv er et af faderens mange malerier – faktisk det maleri, som Charles Hansen 18 år gammel malede til optagelsesprøven til Kunstakademiet i København.

”Jeg fandt maleriet, dengang jeg havde fået til opgave at gøre boet op efter mine forældre, og så fik jeg idéen til arbejdet med at lave et træsnit med maleriet som model”, fortæller Carsten Stuhr Hansen, der altid har arbejdet med træ.

Vil man gerne se det store træskærerarbejde, kan man kigge forbi Flintovnen. Frivillige fra foreningen Rødvig Flintovn vil, så vidt det er muligt, holde weekendåben alle lørdage og søndage i august måned. Åbningstiden er mellem kl. 12 og 16.
rmh

Læs mere om arbejdet med det store trærelief i lørdagens udgave af Stevnsbladet.

 

 

Skriv en kommentar