(Last Updated On: 27. april 2020)

Lars Honoré er ny formand

Den tidligere godsforvalter, Lars Honoré. er ny formand for kulturhuset Snurretoppen. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Mødestedet Snurretoppens formand gennem de sidste fem år, Bjarne Hendrichsen, har ønsket at blive afløst på posten, som formand for byens biograf og kulturhus.

Bjarne skabte stabilitet

Det var planlagt at Bjarne Hendrichsen, skulle afløses på den årlige generalforsamling, der var fastsat til den 20. april i år, men corona-krise og forsamlingsforbud har forhindret, at denne planlægning kunne gennemføres.

Bjarne Hendrichsen har været formand i en periode, hvor Snurretoppen har fået en god og stabil tilgang af nye og også yngre medlemmer af arbejdsgruppen.

Herudover har Snurretoppen i hans formandstid øget omsætningen, så den kan se fremtiden i øjnene med fortrøstning, lyder det fra Snurretoppens bestyrelse.

Kendt lokal ildsjæl

Til ny formand har bestyrelsen valgt Lars Honoré, der i en årrække har været medlem af bestyrelsen.

Lars Honoré er kendt som godsfuldmægtig på Gjorslev, hvor han har virket i 30 år, før han den 31. marts i år stoppede som godsejerens højrehånd.

Han har været engageret i det lokale liv i mange år, og var bl.a. også med til at danne Foreningen Bøgeskov Havn, som overtog driften af den idylliske havn fra Stevns Fiskeriforening i 2018.

Ikke en død præmieby

Bjarne Hendrichsen fremhæver, at Lars Honoré tilfører viden på mange felter, ikke mindst indenfor økonomi og regnskab.

Selv siger Lars Honoré, at det er vigtigt med det samfundsgavnlige arbejde, som Snurretoppen er garant for, som mødested for musik, teater, film og mange private arrangementer.

– Det sikrer sammenhængskraft, så Stevns’ købstad ikke ender som en død prærieby, siger han, og understreger, at det ikke mindst skyldes et aktivt og engageret erhvervsliv.

– Uden de mange virksomheder og forretninger gik det ikke. Det er vigtigt at Snurretoppen spiller sammen med erhvervslivet, pointerer han.

Klar til at trykke på knappen

For øjeblikket holder Snurretoppen lukket, men det kulturelle mødested er parat til at trykke på knappen, så snart myndighederne tillader det.

– Vi har licens til flere film, som vi fik inden corona-krisen, men vi skal også selv føle en sikkerhed før vi åbner igen, forklarer den nykårede formand, og henviser dermed dels til Snurretoppens kunder og gæster, men også til de mange frivillige, som udfører et kæmpe arbejde for at Stevns stadig har et aktivt kulturhus.

sky

 

Skriv en kommentar