(Last Updated On: 16. september 2019)

238 skoler har modtaget støtte fra Udeskolepuljen. Der er stadig penge i puljen.

Store Heddinge Skole fik 9.000 kr. til undervisning i naturen.

Skoleliv: Der var så dejligt ude på landet, starter H.C. Andersens sit eventyr om den grimme ælling, og det er sikkert en sandhed, som mange på Stevns vil nikke genkendende til.

Men får børnene nok udeliv? Det mener Nordea-fonden kan forbedres, og derfor har de støttet udeundervisning på Store Heddinge Skole.

Ansøgninger stod i kø

Forskning har dokumenteret, at undervisning i det fri er til gavn for skolebørns faglige, fysiske og sociale udvikling.

Men manglende udstyr er en barriere for at rykke skolen udenfor, og det var baggrunden for Nordeas lanceringen af puljen, hvor en klasse i indskolingen kan søge om udstyr for op til 5.000 kr.

– Ansøgningerne er strømmet ind i et tempo, vi ikke har oplevet før. I den første uge fik vi 40 ansøgninger om dagen, og inden der var gået en måned, havde vi sendt svar til 475 ansøgere, fortæller direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Store Heddinge Skole fik

Store Heddinge Skole er den eneste skole på Stevns, som indtil videre har fået del i disse midler.

– Jeg har til matematik i indskolingen fået 5.000 kr., som er blevet brugt på delbetaling af en aktivitetskasse med matematikmaterialer 0-3 klasse, fortæller lærer Mia Sørensen.

Hendes kollega Susie Pedersen fik 4.000 kr.

– Vi vil i natur og teknologi gerne fremme elevernes kendskab til deres nærmiljø, vores lokale fauna og flora. Eleverne skal blive bekendt med, hvilke insekter, fugle og træer, der skaber vores omgivelser. Vi er så heldige på skolen at have et dejligt naturområde. Derfor har vi købt en Krible-kravle Naturpakke, som kan deles med andre klasser på skolen, når indskolingen ikke anvender den og hermed skabe glæde for flere elever, lyder det fra lærer Susie Pedersen.

Man kan stadig søge

Puljen var oprindelig på to mio. kroner, hvoraf langt hovedparten er uddelt i løbet af den første måned, men på baggrund af den store interesse fra landets indskolingslærere og pædagoger har fonden nu lagt en ekstra million kroner oveni.

Man kan søge udeskole-puljen fra børnehaveklassen til 3. klasse på op til 5.000 kroner til grej til brug for undervisning i det fri.

Det er nemt at ansøge via nordeafonden.dk, og man får svar inden for fire uge.
sky

Skriv en kommentar