(Last Updated On: 23. august 2019)

De to gæster fra Mongoliet kan anes på billedet i midten og yderst til højre.

Hårlev: Torsdag og fredag i uge 33 havde Hotherskolen besøg fra Mongoliet.

Det var første gang, at Stevns Kommune fik besøg af lærere fra Mongoliet, og det kan man takke Wendy Rahbek Thomsen for.

International undervisning

Wendy Rahbek Thomsen er antropolog, og Stevns’ egen Mongoli-ekspert.

Hun har gennem flere år arbejdet med, og i, et af verdens mest eventyrlige lande. I foråret afholdt hun et foredragsarrangement i Stevns Frivllighedscenter, som stod i Mongoliets tegn.

Det gjorde det også, da Wendy Rahbek Thomsen sammen med Hotherskolens internationale lærere, Birgitte Thrane og Charlotte Sperber, bød den mongolske lærer Fru Uyanga og en lærerstuderende, Shurenchimeg, velkommen.

Dialog på engelsk

De to gæster besøgte i alt otte klasser på Hotherskolen, hvor de fortalte om Mongoliets skolestruktur, traditioner, familieliv, hestekultur, nomadelivet, madkulturen, naturen og meget mere.

– Samtlige klasser havde forberedt spørgsmål, som gav en livlig dialog på engelsk i klasserne. Hotherskolens klasser fik en dejlig international begyndelse på skoleåret, fortæller viceskoleleder Thomas Bläske Vestergaard.

Besøgt landet fire gange

Wendy Rahbek Thomsen har været i Mongoliet fire gange på længere ophold siden 2006.

Mongoliet blev selvstændigt i 1945, og som er omkredset af Rusland og Kina, er verdens 19. største stat målt i areal, men som har en befolkning på ca. tre millioner.

sky

 

Skriv en kommentar