(Last Updated On: 8. december 2020)

Biler og busser kører for stærkt

Fredeligt ser det ud, men når biler og busser ikke tager hensyn, så er det farlkigt for skolepatruljerne ved Store Heddinge Skole. (Privatfoto)

Store Heddinge: December er den mærke tid på året, hvor solen først står op efter kl. 8 og ned allerede inden kl. 16, og uanset om det regner, sner og er mørkt-mørkt, så står skolepatruljerne troligt hver morgen, 200 dage om året og hjælper yngre kammerater sikkert over vejen.

Tæt på at blive ramt

De gør de 30 skolepatruljeelever fra 6. årgang på Store Heddinge Skole også.

Mellem kl. 7:40 til lidt over kl. 8 er det linet op ved fodgængerfelterne på Kronhøjvej, men desværre er ikke alle bilister med til at sikre dem og deres opgave, fortæller afdelingsleder Flemming Michaelsen fra Store Heddinge Skole.

– Ofte oplever eleverne, at der er bilister og busser, der ikke respekterer, at de med deres fluorescerende tøj og skilte, skal skabe tryghed for yngre elever i trafikken. I stedet holder biler og busser deres fart, blænder op for lyset, og fortsætter uden at stoppe eller sætte farten ned, forklarer han og tilføjer:

– I mindst et tilfælde følte en elev, at vedkommende var tæt på at blive kørt ned.

Derfor skal der fra skolens side lyde en opfordring til, at man sænker farten, og øger agtpågivenheden ekstra i morgenstunden, når man bevæger sig på og omkring Store Heddinge Skole.

– Skolepatruljen har ydet en indsats i mange år uden uheld, og sådan skulle det gerne fortsætte, siger Flemming Michaelsen, som varetager de 18 pigers og 12 drenges frivillige arbejde.

En gang om året får skolepatruljen deres ”løn”, som består af en Tivoli-tur med mad og turpas. I år står flere på venteliste. Flemming Michaelsen ”skylder” dem , som han siger, grundet corona-restirktioner.

Så hvis bilister og busser vil tage hensyn, er det håb om at alle 30 medlemmer af skolepatruljen kan komme en tur i Carstensens gamle forlystelseshave i 2021.
sky

Skriv en kommentar