(Last Updated On: 22. december 2020)

Nyt service tilbud fra bibliotekerne

Biblioteksleder May-Britt Diechmann går julemanden i bedene og giver stevnsboerne endnu flere digitale lånemuligheder i julen. (Arkivfoto)

 

 

Kultur: Stevns Bibliotekerne skruer igen op for digitale lånemuligheder, og det skyldes ikke mindst, at juleferien står for døren og i år står den for de fleste på ekstra meget hjemmetid.

 

Lån hjemmefra

Derfor skruer Stevns Bibliotekerne, ligesom ved nedlukningen i marts, endnu engang på knapperne med de digitale udlån, så der er mulighed for at se ekstra mange film og læse og høre ekstra mange bøger hos bibliotekernes digitale tjenester.
– Lige nu giver det rigtig god mening for os at justere lidt på antallet for hvor mange digitale materialer borgerne kan låne i denne tid. Det er sådan vi kan bidrage til, at folk ikke behøver at bevæge sig for meget udenfor hjemmets fire vægge og rundt i samfundet, fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann og fortsætter:
– Helt konkret kommer det til at betyde, at man får 20 lån på Filmstriben og 20 lån på lydbøger og e-bøger hos eReolen. Så burde underholdningen til ferien være nogenlunde sikret, siger hun.
Tilbuddet om ekstra digitale lån gælder frem til 3. januar 2021, hvor nedlukningen af blandt andet landets biblioteker indtil videre er sat til.

Det digitale bibliotek

For at benytte de digitale tjenester skal man bo i Stevns Kommune og være oprettet som låner.
Er man ikke allerede oprettet i systemet, kan du selv sørge for at blive det ved besøge Stevns Bibliotekernes hjemmeside www.stevnsbib.dk. Man skal bare bruge sit nem-ID til oprettelsen. Og har man brug for hjælp, skal man blot skrive en mail til bibliotek@stevns.dk, så får man den venlige service og hjælp som kendetegner bibliotekarer.

Afleveringsfristen

Stevns Bibliotekerne oplyser desuden, at hvis man ligger inde med fysiske materialer, hvor afleveringsfristen nærmer sig, er der i nedlukningsperioden mulighed for at bruge indkast der findes på alle tre biblioteker i henholdsvis Hårlev, Strøby Egede og Store Heddinge.
Indkastene er døgnåbne og Stevns Bibliotekerne minder om, man skal huske at aflevere inden afleveringsfristen udløber, hvis man vil undgå at det tilskrives gebyrer for for sent afleverede materialer.

Skriv en kommentar