(Last Updated On: 15. februar 2019)

Freja og Flemming Nielsen på træningstur ved Erikstrup Mark. (Foto: Klaus Slavensky)

Hestesport: Klicheen om en Morten Koch-film var nærliggende, al den stund at solen lå som et varmende tæppe over markerne i skumringstimen.

En “ekvipage” dukker frem i solnedgangen. Hest, rytter og den tohjulede vogn, sulky, som bruges i travløb.

Først Afrika, så Stevns

Stedet er en mark uden for Store Heddinge, og tidspunktet er sen eftermiddag i sidste uge.

Kusken, som stoppes af en nysgerrig journalist, er den 62-årige Flemming Nielsen, som er flyttet til Boestofte for ikke så lang tid siden.

– Jeg har arbejdet for FL-Smidth i Afrika i otte-ni år, i bl.a. Tunesien, Libyen og Angola, fortæller Flemming Nielsen, som valgte Stevns fordi her er gode muligheder for at træne travsport.

Professionel travtræner

Flemming Nielsen har nemlig en mangeårig baggrund som professionel travtræner på Nordens ældste travbane “Lunden” i Charlottenlund.

– Jeg har arbejdet med trav-sport siden 17-års alderen, siger han, som også har været privattræner i bl.a. Norge.

Denne dag træner han til løb på de danske baner.

– Jeg startede i september sidste år, og har deltaget i 18 løb, lyder det fra Flemming Nielsen, der ud af de 18 løb har vundet fem førstepladser og fire andenpladser.

En smuk hestegudinde

Det er den to-årige hoppe Freja, som er spændt for sulkyen denne eftermiddag, og hun lever pænt op til sit gudindenavn.

Det er den tidligere travstutteribestyrer, Ole Berg Thomsen, som stiller Erikstrup Mark til rådighed for Flemming Nielsens træning af Freja.

– Jeg regner med, at Freja kan deltage i løb til foråret 2020, siger Flemming Nielsen, der træner hoppen med otte kilometers løb tre gange om ugen. Så det burde være realistisk at nå op den korte sprinterdistance på 1.800 meter på gennemsnitstiden 1 minut og 20 sekunder per kilometer.

Mål og mulepose

Da Flemming Nielsen og Freja forsvinder ud i solnedgangen, ser det ud til, at målet på de 45 kilometer i timen kun er en mulepose væk.

sky

 

Skriv en kommentar