(Last Updated On: 31. maj 2017)

Der har også været besøg af hestevogne ved det årlige kræmmerked i Store Tårnby. (Privatfoto)

Store Tårnby: »Efter næsten 20 år med »Sommer Kræmmer Marked i St. Tårnby« er en epoke slut, overgået af blandt andet pc-teknikkens og tidens udvikling. Sådan skriver arrangørerne af markedet, STI’s bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Det årlige kræmmermarked, der var programsat til den 10. og 11. juni, er aflyst, da antallet af tilmeldte kræmmere ikke har været stor nok.

– Store Tårnby kræmmermarked har aldrig været særligt besøgt af professionelle og semi-professionelle kræmmere, men langt overvejende af private, der har benyttet chancen til at få ryddet op i kældre, lofter, garager og lignende – og det er netop denne kategori, som er reduceret gennem de sidste tre til fire år mere, og mere år for år. Det ender nu i 2017 med at det ikke oplevelsesmæssigt er forsvarligt at holde marked med 15 til 20 stande, og derfor har vi i STI valgt at stoppe nu, siger Kim Kaehne fra Store Tårnby Idrætsforenings bestyrelse.

– Det, vi hører fra fritidskræmmerne, er, at de finder andre veje at sælge deres genbrugsguld og aflagte ting og sager. En udvikling hverken skal eller kan man stoppe, men det blev sommermarkedets endeligt i Store Tårnby, siger han.

Udover kræmmermarked har weekenden også fungeret som byens årlige byfest med mange forskellige aktiviteter såsom biludstillinger, konkurrencer, bal, fælles morgenbord og kræmmergudstjeneste i teltet.

Menighedsrådet oplyser, at de søndag den 11. juni holder »Morgengudstjeneste i det fri« med fælles morgenmad kl. 8 og gudstjeneste kl. 9 på grønsværen ved forsamlingshuset.

Bestyrelsen gør for god ordens skyld opmærksom på, at aflysningen ikke får nogen betydning for STIs store julemessemarked i Hårlevhallerne i november.

 

Skriv en kommentar