(Last Updated On: 1. marts 2017)

Danmarks Statistik har netop afsløret, hvad vi alle vidste: priserne i den kollektive trafik er steget langt mere end den normale prisudvikling de sidste 15 år. Ikke mindre end 53 procent og 74 procent er det blevet til for henholdsvis tog og busser.

Stigningen er resultat af politisk nølen. For selvom passagerer i årevis har efterspurgt billigere billetter, så har et politisk flertal gang på gang afvist at gøre noget ved det.

Senest har vi set, hvor hårdt det er gået ud over pendlerne på Stevns, som er nogen af dem, der blev ramt hårdest af den nylige takstharmonisering.

Enhedslisten har i årevis kæmpet en ensom kamp for at få billetpriserne i den kollektive trafik ned. I tidens løb er det blevet til Ungdomskortet med store rabatter for unge under uddannelse, ligesom vi har fået sænket taksterne med 20 procent om aftenen og natten, i weekenden og på helligdage. Men det er slet ikke nok! Og mange pendlere er lige nu ramt af voldsomme prisstigninger. Det er helt forkert.

Det er bidende nødvendigt for den grønne omstilling, at flere bilister tager bussen og toget. Det vil også være det eneste reelle virkemiddel til at bekæmpe den tiltagende trængsel på vejene, også her i Stevns kommune.

Derfor kræver det, at vi råber politikerne op: Slut med snik-snakken – ned med billetpriserne!

Jan Jespersen, medlem af kommunalbestyrelsen Stevns for Enhedslisten
Henning Hyllested, medlem af Folketinget og transportordfører for Enhedslisten

 

Skriv en kommentar