(Last Updated On: 15. september 2015)

Stevns Fødevarenetværk inviterer traditionen tro til Høstmarked hos Engvang Frugt. Det sker søndag den 20. september, hvor alle er velkomne mellem kl. 11 og 16.

Høstmarked Engvang

Høstmarked for hele familien. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

STRØBY: En stor del af Fødevarenetværkets medlemmer deltager på årets Høstmarked hos Engvang Frugt, så kig forbi, hør om, smag på og køb de lokalproducerede fødevarer med hjem. Her vil være både de fineste urteblandinger og specialiteter, lækre syltevarer, friskplukkede frugter og bær, gode lokale grøntsager, stevnsbrygget øl og smagfuldt kød af ungkvæg og frilandsgris i alle udskæringer.

Mød også et nyt medlem af fødevarenetværket: Brinkholm fra Karise, som vil fortælle om deres spændende produktion af mel på gården. Og oplev en lille hønsegård fra oggi:SLOW hønseri – et spændende tiltag med fritgående økologiske høns i mobile enheder.

Sulten kan naturligvis også blive stillet på stedet. Det vil Jan Sørensen, Manden Med Maden og Kok Med Kul På sørge for i deres to madtelte. Eftermiddagskaffen nydes ved Kaffeboden, hvor Horisontens unge mennesker serverer kaffe med hjemmelavet æblekage.

Dagen igennem vil der være hestevognkørsel for alle, som har lyst til at opleve Engvangs æble- og pæreplantage. Eller gå en tur ad Engvangs natursti hele vejen ned til Tryggevælde Å, igennem frugtplantagen og forbi frilandsgrisene. Flere steder undervejs er der bænke, hvor man kan sidde og nyde naturen.

Årets sylteprodukt
Også i år afholdes konkurrence, og ligesom sidse år skal der dystes udi kunsten at sylte. Det gælder om at komme med det allerbedste syltede produkt, bestående af både frugt og grønt af dansk oprindelse, gerne fra Stevns. Der skal til konkurrencen afleveres to ens glas á 300 til 400 gram samt en medfølgende opskrift på et A4 ark. På glassene skal der stå anført hvilke frugter og grøntsager, der er brugt. Til gengæld må der ikke sættes navn på glassene. Ingredienserne må gerne have været frosset inden syltningen.

Der er ikke krav om hvor stor en del, der er grønt eller frugt. Men det forventes, at begge dele tydeligt kan ses og smages i det færdige produkt. Glassene skal aflevere på dagen inden kl. 13 i Gårdbutikken Skovgårds telt, hvor kåringen af årets syltede produkt finder sted kl. 15.

 

Skriv en kommentar