(Last Updated On: 9. december 2019)

Lørdag den 14. december mellem klokken 10 og 12, kan man komme til ’Sneak Peak’ på den nye genbrugsplads i Hårlev.

Den nye genbrugsplads er stadig under konstruktion og forventes klar til åbning omkring påsken 2020. (Foto: Rie Døllner, ARGO)

Hårlev: Arbejdet med at etablere den nye genbrugsplads på Toftebovej 11 i Hårlev skrider fint frem, og mange borgere følger flittigt med i byggeriet på den anden side af hegnet ind til byggepladsen.

Nu på lørdag den 14. december bliver det så muligt at komme indenfor hegnet til byggepladsen og få en snak om byggeriet til et såkaldt ’Sneak Peak’, som ARGO kalder det.

Der vil være kaffe og blødt brød til de besøgende.

Mere funktionel og døgnåbent

I 2019 startede ARGO projektet op med at etablere en ny og funktionel genbrugsplads i Hårlev.

Den nuværende genbrugsplads, der kun ligger få hundrede meter fra den nye plads, er med tiden blevet for trang og har blandt andet svært ved at kunne opfylde de mange nye sorteringskrav, som der er i dag.

Den nye og større genbrugsplads bliver langt mere funktionel, og giver blandt andet plads til nedsænkede containere, indfrielse af de større sorteringskrav og døgnåbent. Den nye genbrugsplads bliver arealmæssig på knap en hektar – til sammenligning er det cirka to sammenlagte 11-mands fodboldbaner.

ARGO har, i samarbejde med COWI, tegnet den nye plads og ARKIL er hovedentreprenør.

Åbner til foråret

Det er forventningen, at genbrugspladsen åbner omkring påske 2020.

– Den eneste udfordring, som kan forlænge byggeperioden er, at der skal være helt tørt, førend der kan lægges en slags betondækken på. Vi håber, at den sidste del af vinteren og starten af foråret vil være mere tørt, end det vi oplever i øjeblikket, siger en forventningsfuld genbrugschef i ARGO, Finn Kjær.

Skriv en kommentar