(Last Updated On: 12. marts 2018)

Området ved Stevns Fyr er et af 50 unikke steder i den danske natur.
(Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Torsdag den 15. marts ’åbner’ Realdania døren til 50 steder i Danmark, som byder på en særlig oplevelse og steder, som er en smuttur værd. Stevns Klint er et af stederne.

Klinten blev indstillet

Smutturen er en inspirationsguide over 50 unikke steder i den danske natur. Det er naturoplevelser og steder, som mange danskere og turister måske ikke kender, og guiden skal være med til at få flere til at besøge de 50 udvalgte steder.

– Sidste år lavede vi en afstemning på vores Facebook-side, så vi kunne finde frem til, hvilket af vores mange smukke steder, vi ville indstille til Realdania. Stevns Klint vandt med en stor margen, og kom derfor med i den store pulje af steder, Realdanias udvælgelseskomité skulle vælge imellem, fortæller Flemming Petersen (V), der er formand for Plan, Miljø og Fritid og tilføjer:

– Jeg er rigtig glad og stolt over, at Stevns Klint slap gennem nåleøjet, for der er bare så mange oplevelser langs hele klinten, som vi gerne vil dele og vise frem, slutter Flemming Petersen, som håber at mage vil komme til åbningsarrangement.

Torsdag den 15. marts

Det kommer til at foregå på Stevns Fyrcenter torsdag den 15. marts fra kl. 17-19, hvor Thomas Tram Pedersen, der er afdelingsleder hos Museum Sydøstdanmark, inviterer på en ’walk and talk’. Her vil han fortælle om koldkrigsanlægget og afdække historierne bag de fysiske spor, der er at finde i landskabet.

Stevns Kommune byder på en grillpølse og en sodavand.

 

Skriv en kommentar