(Last Updated On: 8. januar 2016)
Kommunalbestyrelsesmøde-07.01.2016

Byrådssalen i Store Heddinge var fyldt til bristepunktet med tilhørere, da et flertal i kommunalbestyrelsen stemte for at indlede en fredning af Stevns Klint.

Kommunalbestyrelsen vedtog torsdag aften at indlede fredningssagen for Stevns Klint

STORE HEDDINGE: Det blev med minimalt flertal, 10 mod 9 stemmer, der afgjorde at klinten skal fredes. Efter en timelang debat og dernæst en afstemning i byrådssalen, som i anledning af det varme og meget omdiskuterede emne var fyldt til bristepunktet med tilhørere, blev det resultatet af afstemningen.

Der har indtil først på ugen været spænding om, hvordan Venstres førstesuppleant, Inge Milbrat ville stemme i spørgsmålet om fredningen. Den 75-årige politiker er netop trådt ind i kommunalbestyrelsen. Hun har afløst Flemming Petersen, V, som efter eget ønske trådte ud af kommunalbestyrelsen den 31. december 2015.

– Jeg synes, at Stevns Klint er noget helt særligt, som vi er forpligtet til at værne om – ikke kun for vores egen skyld, men for hele verden, sagde Inge Milbrat bl.a., og høstede klapsalver fra tilhørerne i byrådssalen for sit synspunkt.

Inge Milbrat stemte dermed imod sit partis officielle holdning. De øvrige ni politikere som stemte for fredning af Stevns Klint var Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Enhedslisten samt løsgænger Bjarne Østergård Rasmussen, mens Venstre og Konservatives Ellen Knudsen, stemte imod en fredning. Sidstnævnte var substitut for Thor Grønbæk.

cs

Skriv en kommentar